Párthír

2023.05.15. 15:23

Az újonnan bejelentett debreceni üzem miatt megy az adok-kapok a DK és a Fidesz között

Varga Zoltánnak vannak kétségei, a Fidesz szerint tájékozatlan a képviselő.

Varga Zoltán

Forrás: Napló-archív

Az Eve Power Debrecenben épülő gyára kapcsán tartott sajtótájékoztatót Varga Zoltán országgyűlési képviselő (DK) hétfőn. A képviselő a beruházás kapcsán a gyár vízigényének a kiszolgálásaval kapcsolatban tett kijelentéseket bírálta, szavai szerint Debrecen környékén nincs a gyár táplálására alkalmas „felszíni víz”, hiszen a most épülő Civaqua-program pedig nem ezért épül. Szerinte a városban nem létezik szürkevíz, ennek se az összegyűjtésére, se a külön továbbítására nincs kiépített rendszer. 

Reagált a Fidesz

Az elhangzottakra a debreceni Fidesz-KDNP frakció közleményben reagált. Szerintük Varga Zoltán abszolút tájékozatlan a város jövőjét meghatározó fejlesztésekkel kapcsolatosan. Emlékeztetnek arra, hogy a kormány támogatásával 109 milliárd forintból fejlesztik Debrecen teljes víziközműrendszerét, melynek keretében fejlesztik és bővítik a városi szennyvíztelepet, a vízvezeték- és csatornarendszert, valamint kiépítik a szürkevíz biztosításához szükséges rendszert a gazdasági övezetekhez. Ezen túlmenően jelen program keretében az évtizedekkel ezelőtt megépített Keleti-főcsatornából származó nyers, felszíni vízellátását biztosító vezetékrendszer infrastruktúráját is fejlesztik.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában