Tavaszi fesztivál

2023.04.26. 09:24

Beújított Hajdúböszörmény: két tavaszi programmal várja a látogatókat hétvégén

Első alkalommal tartják meg április 28-án és 29-én a Hajdúsági Expo és Tavaszi Fesztivált.

A Bocskai tér népszerű rendezvényhelyszín; legutóbb hagyományos csergetésre várták oda az érdeklődőket

Forrás: Napló-Archív

A program két helyszínt érint: a Bocskai főtéren és Fürdőkerti Ifjúsági és Szabadidőközpont területén várják majd a látogatókat – tudatta Kiss Attila polgármester keddi sajtótájékoztatón utóbbi helyszínen, mely pénteken szakmai programoknak ad otthont; a szakemberek főként mezőgazdasági témában tartanak majd előadásokat. A polgármester rámutatott: a mezőgazdaság az a terület, amelyről az év bármely szakában lehet és fontos beszélni, főleg a hajdúságban. Felhívta a figyelmet arra, hogy az eseményen Jakab István, a MAGOSZ elnöke, az országgyűlés alelnöke is részt veszt.

Ismertette, a főtéren kétnapos zenés-táncos programok várják a látogatókat. Itt helyi kulturális szervezetek, hajdúböszörményi zenekarok mutatkoznak be, mellette lesz veterán gépjármű találkozó és színházi előadások is helyet kapnak. Pénteken este sztárvendégként Charlie és az Abrakazabra zenekar lép majd színpadra, szombaton Takács Tamás is koncertet ad a hajdúvárosban. A színpadi műsorok mellett vásári forgatag várja a látogatókat.

Drónbemutatóval készülnek

– A Hajdúsági Expo már nem új keletű esemény Hajdúböszörményben, a járványidőszak alatt azonban nem tudtuk megrendezni – mutatott rá Czeglédi János, a konzorciumi partner ügyvezetője, hozzátéve, újításként most dróngépeket is bemutatnak a programok között. Kifejtette, hogy a hétvégi rendezvények EFOP pályázatban, 2016-ban elnyert támogatásból valósulhatnak meg. 

– A pályázat eszközvásárlást, rendezvényszervezést, képzéseket, képzési központ kialakítását biztosította, és Hajdúböszörményen kívül további négy települést érint – mondta el.

– A rendezvény pénteken és szombaton várja a nagyközönséget, ugyanakkor nem elfelejtendő, hogy a városban egész héten lesznek kulturális és könnyűzenei programok – erről már Bertalan Imre, a fesztivált szervező Hajdú7 Kft. általános igazgatója beszélt a sajtótájékoztatón. A rendezvénysorozat különböző szervezők munkájával valósulhat meg. Mint mondta, keddtől csütörtökig tart a Debreceni Egyetem Gyermeknevelési és Gyógypedagógiai Karának kari napja a Hajdúsági Múzeum kertjében, vasárnap a múzeumkertben majálisra hívják a látogatókat. Hangsúlyozta, a Hajdú7 Turisztikai és Rendezvényszervező Kft. közreműködésével megvalósuló Tavaszi Fesztiválon valamennyi látogató megtalálhatja a neki tetsző programot. 

A programokon való részvétel ingyenes.

BBI

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában