Akkumulátorgyár

2023.04.19. 12:17

A Civil Fórum az akkumulátorgyárról kérdez - ezt korábban már a bíróság sem fogadta be

A korábbi népszavazási kezdeményezések sem mentek át a rostán, így maradt a standolás és a kérdőív.

Civil Fórum Debrecen Egyesület sajtótájékoztatója. Középen Illés-Rácz Mariann, balján Fülep Olivér

Forrás: Kiss Annamarie

Nyolc hónapja jelentették be, hogy a CATL Debrecenben építi fel következő európai akkumulátorgyárát. – Azóta több információ is nyilvánosságra került a tervezett beruházásról, így ismét megkérdezzük a lakosokat – közölte szerdai sajtótájékoztatóján Fülep Olivér, a Civil Fórum Debrecen Egyesület elnökségi tagja. Illés-Rácz Mariann önkormányzati képviselő elmondta: legutóbbi ilyen akciójuk során több mint ötezren töltötték ki a kérdőívüket.  

A következő három szombaton jelenünk meg a város különböző pontjain. Ez alkalommal arról kérdezzük a debrecenieket, szeretnék-e, hogy megépüljön ez az akkumulátorgyár; aggályosnak tartják-e a külföldi munkavállalók érkezését vagy a környezetszennyezést; bíznak-e a hatóságok döntéseiben és részt vennének-e egy tiltakozó tüntetésen – ismertette.

Népszavazás helyett maradt a kérdőívezés

A Civil Fórum Debrecen Egyesület mellett korábban más ellenzéki pártok is igyekeztek az akkumulátorgyár kérdését a lakosok véleményét kikérni. A Momentum helyi népszavazási kezdeményezését elutasította a Helyi Választási Bizottság, míg korábban az LMP által kezdeményezett népszavazás aláírásgyűjtő íveket pedig fel sem vették.

HBN 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában