Jótékonyság

2023.03.03. 16:45

Több mint 1 millió forintot gyűjtöttek össze az ebesi Bíborkának

Jótékonysági borárverést szerveztek Szendrei Bíborka, a GM1-gangliozidózisban szenvedő kislány megsegítésére Debrecenben.

Sokan fogtak össze a beteg gyermekért

Forrás: Kiss Annamarie

Sikeres volt az első debreceni jótékonysági borárverés, ahol 85 különleges borra lehetett licitálni a Hotel Mercure Debrecen felajánlásának köszönhetően a szálloda Winestone Borbárjában: mintegy 1 millió 18 ezer forint gyűlt össze, amit a helyszínen átvehetett az Együtt Bíborkáért – Together for Bíborka alapítvány – olvasható a Haonhoz eljuttatott közleményben.

Mint írják, a Debreceni Borozó szakmai folyóirat 75, többségében tokaj-hegyaljai borászatot és borászokat kért fel, hogy csatlakozzanak ahhoz az egyedülálló debreceni jótékonysági borárveréshez, amelynek teljes bevételét a ritka genetikai betegségben szenvedő kislány, Szendrei Bíborka Lelle gyógykezelésére ajánlották fel a szervezők. 

A kis családi pincészetektől az országosan is ismert nagy borászatokon keresztül magán borgyűjtőkig bezárólag, szinte mindenki megmozdult, hogy segítsen.

Debrecen borárverés Szendrei Bíborka haon
Egyedülálló volt a debreceni jótékonysági borárverés
Forrás: Kiss Annamarie

Bíborka édesapja, Szendrei Bence érdeklődésünkre elmondta, nagyon jó érzés számára, hogy sokan támogatják őket. – Mindig meghat, amikor hasonló összejöveteleken találkozhatok a támogatókkal, ugyanis erőt adnak nekünk. Ilyenkor mindig feltöltődünk, a lelkünknek nagyon fontos, hogy minél többen legyenek Bíborka mellett, és itt nem az anyagi, hanem a lelki támogatásról beszélek – mondta. Hozzátette, Bíborkának stabil az állapota, jelenleg jól van.

A számos céges támogatás mellett egyéni felajánlások is voltak: Gyarmati Gábor borgyűjtő; Darin-Séllei Lívia, a Debrecen Térkép kiadója; Darin Sándor, a Dining Guide Debrecen kiadója; Katics Gergely, a borbolt.hu ügyvezetője; Kovács Pál, a Debreceni Borozó magazin felelős kiadója; Váradi Zsolt sommelier. 

NE

 

 

 

 


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában