Idősköszöntés

2023.03.17. 15:25

Nem semmi, hogy indult az élete a sámsoni szépkorúnak

Március idusán, különleges körülmények között látta meg a napvilágot az idén 90 éves Szenes Lajosné.

Milotai László unoka (balról), Bodóné Őri Gyöngyi képviselő, Mancika, az ünnepelt lánya, Feketéné Fábián Andrea anyakönyvvezető, Szenes Lajosné dédunokájával, Lukács Zsombor

Forrás: Önkormányzat-archív

Tíz gyermekes családban nevelkedett fel Szenes Lajosné, leánykori nevén Fekete Margit, aki különleges napon született, ugyanis 1933. március 15-én jött a világra Hajdúsámsonban. – Édesanyám annyira vajúdott már, hogy a földön kellett megszülnie, nem jutott el az ágyig – meséli Mancika néni.

Szülei földműveléssel foglalkoztak, az elemi iskola elvégezése után maga is követte a családi mintát. Dolgozott a debreceni Apafi utcai malomnál, de kipróbálta magát a vendéglátásban is. Fiatalabb korában kedvenc időtöltése a kézi munka volt, a hímzés, a horgolás.

1956. december 29-én vette feleségül Szenes Lajos, szerelmükből két gyermek születet, Margit és Lajos. Sajnos fiát és férjét már elvesztette. Boldogságot ad számára, hogy már két unoka és négy dédunoka büszke nagymamája, akikkel nagyon jó és szeretetteljes a kapcsolata. Lánya és unokái mindennap átmennek hozzá. Ötvenöt éves korában lett nyugdíjas az ünnepelt, aki azóta kertészkedik, jelenleg gondoz két kutyát, szemüveg nélkül olvas és tévézik, teljes önálló életet él.

A város nevében a szépkorú asszonyt születésnapján miniszterelnöki köszöntőlevéllel, az önkormányzat ajándékcsomagjával és verssel köszöntötte Bodóné Őri Gyöngyi képviselő és Feketéné Fábián Andrea anyakönyvvezető. 

Dandé Melinda

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában