Március 15.

2023.03.15. 17:28

Katonadalok is szóltak a komádi ünnepségen

A Komádi Városi Népdalkör műsora

Forrás: Rozsik Rita

Az 1848/49-es forradalom és szabadságharc emléknapja alkalmából szervezett megemlékezések március 13-án kezdődtek Komádiban. Tóth Ferenc polgármester és Balogh Sándor református lelkipásztor a város külső temetőjében koszorút helyezett el Harai Fejér Elek (1828-1893) honvéd főhadnagy sírjánál, aki részt vett az 1848-49-es forradalom és szabadságharcban. Március 14-én a Barsi Dénes Általános Iskola 4. osztályos tanulói, Feketéné Mike Barbara pedagógus felkészítésével színvonalas és megható ünnepi műsort adtak elő a moziban, felelevenítve az 1848/49-es forradalom és szabadságharc eseményeit. A műsor után a Barsi Dénes Általános Iskola diákjai nemzeti színű emlékdíszeket helyeztek el a 48/49-es szobornál.

Március 15-én a Sulyok István Református Általános Iskola diákjai nemzeti színű zászlókat helyeztek el az emlékműnél, így emlékezve a forradalom és szabadságharc történéseire. 10 órától Balogh Sándor nagytiszteletű református lelkipásztor hirdetett igét a megjelent gyülekezet számára a református templomban. Ezután az 1848-49-es forradalom és szabadságharc szobránál Tóth Ferenc polgármester beszédében felidézte a szabadságharc történéseit. A Komádi Városi Népdalkör katonadalokat énekelt a közönségnek. A város elöljárói, intézményvezetők, kulturális csoportok, civil szervezetek vezetői koszorút helyeztek el az 1998-ban, Győrfi Lajos által készített emlékműnél, így tisztelegve a szabadságharc hősei előtt. Ezután a megemlékezés a moziban folytatódott, ahol a Körös-Körül Néptáncegyüttes ünnepi műsorát tekintették meg a vendégek. Az élő zenével kísért látványos és érzelmes táncos előadást vastapssal jutalmazta a közönség. 

Rozsik Rita

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában