Húsvét

2023.03.26. 16:01

Díszes városközpont, játékok, kézműves műhely – így készül Téglás húsvétra

Húsvéti Zsibongó várja a gyerekeket és miden érdeklődőt Tégláson a feldíszített városközpont parkjában, április 8-án, szombaton délután.

Forrás: Szabó Csaba-archív

A főtéri park boltívein a néhai Nagy Ferencné Balogh Anna tanárnő, közismert nevén „Nusika néni” a téglási húsvéti szokásokról szóló néprajzi gyűjtései kapnak helyet. Nem marad el a népszerű pecsétgyűjtés, aminek jutalma a helyi vállalkozók felajánlásai által megpakolt édességzsákból kerül ki. A szabadtéri programok között szerepel a játszózug, mellette labdajátékok, kézművessátor, krikett és számos ügyességi játék, úgy, mint zsákban ugrálás, célba dobás. A „barileső”-nél két kis bárány várja majd a gyerekeket, és minden érdeklődőt, végül kézműves műhelyben alkothatnak a résztvevők. A szociális gondozási központ épületénél tavaszváró manó kert épül. A rendezvény napján nyitja meg kapuit az idei szezonra a gokart pálya is, ahol több mint két tucat gokarttal lehet a technikás téglási Forma 1-es pályán versenyezni. A város különleges ünnepi dísze ebben az időszakban a Polgármesteri Hivatal előtt álló testvérvárosok fája, mely évek óta „tojásfává” alakul húsvét előtt a téglási óvónők kezei által. 

KBÉ
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában