Közgyűlés

2023.03.31. 13:05

A szülők döntenek a nádudvari iskola sorsáról?

A Kövy Sándor Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola az első három napirendben szerepelt a nádudvari testület legutóbbi ülésén.

A Nádudvari Református Egyházközségé lehet az általános iskola

Forrás: Kövy Sándor Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola-archív

Tíz téma volt napirenden a csütörtöki képviselő-testületi ülésen, Nádudvaron. A Kövy Sándor Általános Iskola és a kézműves szakgimnázium múlt évi vagyonkezeléséről készült beszámolót, valamint előbbi átszervezésére irányuló javaslatot véleményezték a városvezetők.

Még egy ide kapcsolódó témában formált véleményt a testület: a nemzeti köznevelési törvény értelmében a Kövy iskola fenntartói jogának a Nádudvari Református Egyházközség részére történő átadásáról. A véleményezési eljárás során a nádudvari önkormányzat a helyi társadalmi közmegegyezést tartotta legfontosabb szempontnak, így határozatában a kiemelten nevesített, az intézménybe beíratott kiskorú gyermekek, tanulók esetén a szülők, gondviselők szavazatának legalább kétharmadának egyező irányú döntését tekinti irányadónak. A szülői véleménynyilvánítása csütörtökön és pénteken zajlott az iskolában.

Javítanák a közbiztonságot

Megalkották a közterületi térfigyelő kamerarendszerről szóló rendeletüket, amivel céljuk, hogy a közbiztonság erősödjön, mivel a kamerarendszer azon a területen, ahol kihelyezésre, felszerelésre kerül – a tapasztalatok szerint – hozzájárul a jogellenes cselekményszámok csökkenéséhez. A településen 52 önkormányzati tulajdonú kamera működik, amely ugyan jelentős területet lefed a városból, de a tervek szerint még tovább fejlesztik a rendszert.

A közterületek elnevezéséről és a házszámozás szabályairól szóló korábbi, tíz éve készült önkormányzati rendelet helyett újat alkottak, ami megfelel a jelenlegi jogi környezetnek.

Módosul április 3-tól a Kossuth téri fogorvosi rendelő rendelési ideje is: hétfőn és szerdán 11-től 19 óráig, csütörtökön 9-től 15-ig, míg pénteken 9-től 14-ig fogad pácienseket a fogorvos. Kedden rendelés nem lesz.

ML

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában