Kultúra

2023.03.10. 10:10

Regionális központ alakult Debrecenben

Győr, Miskolc, Kecskemét, Veszprém és Szeged után megalakult a debreceni munkacsoport is.

A március 9-i alakuló ülést az MTA Debreceni Területi Bizottsága székházában tartották, ahol Vetró Mihály népművész, tanárt választották elnökké. Megbízatása három évre szól. Az esemény utáni tájékoztatón elhangzott, hogy a debreceni munkacsoport feladata figyelemmel kísérni, segíteni környezetében az egyéni és közösségi művészeti- és a helyi alkotómunkát, a regionális művészeti munka fejlesztését, színvonalának emelését - írja a hbmo.hu

Debrecenben is létrejött az MMA regionális központja
Forrás: hbmo.hu

Bulcsu László, Hajdú-Bihar Vármegye Önkormányzatának alelnöke is részt vett az eseményen, aki örömét fejezte ki a regionális központ megalakulásával kapcsolatban. Elmondta, hogy a vármegye önkormányzata is számos rendezvénnyel segíti a fent említett munkát, aktívan részt vesz a kultúra, a helyi művészet népszerűsítésében. Hozzátette, sok kisebb településnek nincs lehetősége kulturális rendezvények szervezésére, a vármegye önkormányzata ezért többféle programsorozattal igyekszik megoldani az efféle nehézségeket. Egyebek mellett ingyenes, kihelyezett színházi előadásokat, hagyományőrző programokat, alkotótáborokat szervez az adott településre. Bulcsu László felajánlotta továbbá a munkacsoport felé az együttműködés lehetőségét is a célok megvalósítása érdekében.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában