Konferencia

2023.03.25. 14:52

Távoli szigetek munkájáról a Debreceni Nagytemplomban

Előadásokkal, filmekkel, kiállítással mutatják be a missziós munkát.

Forrás: Molnár Péter

„Engem várnak a szigetek” címmel Molnár Mária misszionárius mártírhalálának 80. évfordulója alkalmából ökumenikus konferenciát és missziós napokat tartanak ezen a hétvégén Debrecenben.  A Debreceni Református Hittudományi Egyetem „Missio et Oikodome” Intézete és a Debrecen-Nagytemplomi Református Egyházközség Missziói Bizottsága szervezésében a Református Kollégiumban előadások és filmvetítés várja az érdeklődőket a missziós munkáról.

Vasárnap 10 órakor a Református Nagytemplomban dr. Simon Herrmann lelkész hirdet igét, a Molnár Máriát egykor szolgálatba kiküldő Liebenzelli Misszió teológiai főiskolájának tudományos munkatársa, aki maga is szolgált misszionáriusként Mánusz szigetén. (Az igehirdetés angol nyelvű, magyar fordítással.) 11 órakor szintén a Nagytemplomban kiállítás nyílik Molnár Mária életéről és munkásságáról. A kiállítást megnyitja Derencsényi Zsuzsanna református diakonissza, a Molnár Mária Külmissziói Alapítványt bemutatja Török András református lelkész, kuratóriumi elnök. 

HBN

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában