Németországi látogatás

2023.03.03. 20:00

A német-magyar gazdasági kapcsolatokat erősítette Papp László és Barcsa Lajos Berlinben

Forrás: Facebook / Papp László

Berlinbe utazott csütörtökön Papp László és Barcsa Lajos – mint azt korábban megírtuk, a helyi nagykövetségről jelentkeztek be a Szijjártó Péterrel folytatott, BMW-beruházással kapcsolatos egyeztetésre –, a debreceni polgármestert és az alpolgármestert pénteken Maren Schoening, a Dialog Ungarn vezetője és egyben Német-Magyar Ifjúsági Egyesület alapító-elnöke fogadta. Minderről Papp László számolt be Facebook-oldalán.

Ahogy az a társaság honlapján olvasható, a Dialog Ungarn független párbeszédplatformot hoz létre a kétoldalú gazdasági kapcsolatok ápolása, az együttműködések kiépítése, valamint a szinergiák beazonosítása céljából a teljes gazdaságot érintő témákban, de a bármely méretű és ágazathoz tartozó vállalatok közvetlen kommunikációja érdekében is.

Maren Schoeninggel a további együttműködési lehetőségekről beszélgetett a debreceni vezetés. Papp László a posztban hozzátetette: a Német-Magyar Ifjúsági Egyesület egyesület „fontos partnere a városnak, hiszen oktatási és kulturális kérdésekben is segítjük a magyar és a német fiatalok közötti kapcsolatok építését”.

„Ma polgármester úrral tovább erősítettük a német-magyar gazdasági kapcsolatokat Berlinben”– ezt már Barcsa Lajos írta a saját közösségi oldalán a találkozóval kapcsolatos bejegyzésében.

Debrecen és Németország kapcsolata azért kiemelkedően fontos, mert a gazdasági fejlődés mellett magával hozza az oktatás, és városunk kulturális életének fejlődését is

– húzta alá az alpolgármester.

Az egyeztetésen Andre Gobert, a Deutsche Wirtschaftsclubs elnöke és Urs Unkauf, a BWA igazgatója is részt vett.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában