Akkumulátorgyár

2023.02.06. 16:44

Vizsgálóbizottságot szeretne a Civil Fórum a CATL adatközlése ügyében

A Fidesz-frakció egy másfajta fórum létrehozását javasolja.

Az elektromos autózáshoz nélkülözhetetlen akkumulátorok készülhetnek a debreceni gyárban

Forrás: MW-Archív

Önálló vizsgálóbizottság létrehozását kezdeményezi a Civil Fórum Debrecen Egyesület; a bizottság meghallgatná a Debreceni Vízmű Zrt., a tervező cég, a DIF Kft. és a Hivatal álláspontját is a  tervezett kínai akkumulátorgyárral kapcsolatos adatszolgáltatásról. A CFDE hétfői közlése szerint a különböző tájékoztatások során többször is olyan adatok jelentek meg, melyeket aztán javítani kellett; a legutóbbi, „a vízfelhasználás mennyiségével kapcsolatos „téves” adatközlés már egyes szervezetekkel szemben is bizalmatlanságot ébresztett” – írták. Szerintük a közös kincs, a város vizeinek felhasználása „oly mértékben került az érvelések középpontjába, hogy az igazság kiderítése és a felhasználandó mennyiség pontos megismerése közös érdek”.

A debreceni Fidesz-KDNP frakció a felvetésre reagálva arra emlékeztetett: Debrecen város Közgyűlése 2022. júniusában egyhangúlag, ellenszavazat nélkül támogatta a Déli Gazdasági Övezet közműinfrastruktúráját érintő fejlesztéseket, mely szerint a teljes területre – minden oda kerülő vállalat igényét figyelembe véve – összesen 24 ezer köbméter/nap mértékben maximalizálja a teljes vízfogyasztás biztosítását. Ezt a maximalizált mennyiséget a város vezetése a továbbiakban nem kívánja bővíteni. Szerintük a CFDE javaslata politikai célú, nem támogatják, viszont kezdeményezik egy fórum létrehozását a Közgyűlés tagjai számára, ahol a vízmű szakembereivel és a tervezésében feladatot végző mérnökökkel egyeztetésre kerül sor, a felmerülő kérdések megválaszolása érdekében.

HBN

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában