Közgyűlés

2023.02.23. 12:13

Megvan, ki vezetheti a debreceni Déri Múzeumot

Intézményvezetők személyéről is döntött a debreceni közgyűlés.

Öt évre szól az intézményvezető megbízása

Forrás: Napló-Archív

Február 23-án, csütörtökön tartja soron következő ülését Debrecen képviselő-testülete. Többek között intézmények vezetői pozícióinak betöltéséről is döntöttek.

A közgyűlés korábban pályázatot írt ki a Déri Múzeum intézményvezetői munkakörének ellátására, tekintettel arra, hogy dr. Angi Jánosnak, a jelenlegi igazgatónak a megbízása 2023. február 28-án lejár. A pályázat benyújtásának határideje 2022. december 22. volt. 

A felhívásra határidőig ketten jelentkeztek, dr. Angi János mellett dr. Bihari-Horváth László, a hajdúszoboszlói Bocskai István Múzeum igazgatója. Mindkét pályázat érvényes volt; határidőn túl érkezett még egy pályázat, de azt érvénytelennek minősítették. 

Az igazgatói megbízás 5 évre szól, s mivel a pályázók a személyüket érintő napirend tárgyalásánál nem kérték zárt ülés tartását, így csütörtökön kiderült, ki lesz a múzeumigazgató.

Debrecen Déri Angi haon
Dr. Angi János
Forrás: Napló-Archív

A kulturális és oktatási bizottság Angi Jánost javasolta, 32 igennel egyhangúlag a közgyűlés ezt a határozati javaslatot elfogadta, tehát marad a Déri Múzeum jelenlegi igazgatója. Papp László megköszönte az eddig munkáját is, és sok sikert kívánt neki a továbbiakra is.

A Méliusz Juhász Péter Könyvtár igazgatója, dr. Kovács Béla Lóránt intézményvezető ötéves megbízása szintén lejár február 28-án. 

Itt azonban nem kellett nagy meglepetésre számítani, hiszen a pályázati felhívásra – határidőig – csak az intézmény jelenlegi igazgatója nyújtotta be a pályázatát.

 Az illetékes bizottság itt is elfogadásra javasolta az intézményvezetői megbízás betöltésére személyét. A közgyűlés 32 igennel megszavazta ezt, dr. Kovács Béla Lóránt igazgatói kinevezése további 5 évre szól.

Dr. Kovács Béla Lóránt a közgyűlés csütörtöki ülésén
Forrás: Kiss Annamarie

KD

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában