Megtévesztő szóbeszéd

2023.02.28. 07:28

Debrecen egyetlen lakóövezetében sem lehet munkásszállót létesíteni!

Ha a polgármesteri hivatal ilyenféle tevékenységről szerez tudomást, bezáratja a helyet.

Gábor István főépítész felszólított, ha valaki azt észleli, hogy a szomszédságában illegális munkásszállót létesítenek, azt jelezze a polgármesteri hivatalnak

Forrás: Napló-archív

Elítéljük azt, hogy egyesek a lakosság szándékos megtévesztésével lépten-nyomon munkásszállókat vizionálnak ott – Debrecen kertvárosi, családi házas övezeteiben –, ahol azok nem is létesíthetőek. Még felháborítóbb, hogy ezt olyan képviselők teszik, akiknek ismerniük kellene a város szabályozási tervét – fogalmazott közleményében a Fidesz-KDNP frakció hétfőn.

Mint írják, Debrecen közgyűlésének 2023. január 19-i ülésén képviselői kérdés nyomán is szó esett erről a témáról. Amint azt akkor dr. Szekeres Antal, a város címzetes főjegyzője válaszában megfogalmazta, engedély nélkül nem lehet munkásszállót sem építeni, sem létesíteni. Amennyiben bárki illegálisan létesít, vagy épít ilyet, és erről tudomást szerez a hivatal, helyszíni ellenőrzést tartanak, és bezáratják a helyet, az érintett üzemeltetőt pedig eltiltják a tevékenységtől. 

Azt, hogy családi házas övezetben, egy meglévő családi házban valaki munkásszállót alakítson ki, a helyi szabályozási terv nem teszi lehetővé, ezt sem a főépítész iroda, sem pedig a jegyző nem engedélyezi. 

Gábor István főépítész ugyanezen a közgyűlésen a téma kapcsán elmondta, hogy ha valaki azt észleli, hogy a szomszédságában ilyen tevékenységet végeznek, illegális munkásszállót létesítenek, azt jelezze a polgármesteri hivatalnak.

A város gazdaságfejlesztési programja a lakóövezetek védelmét, a lakosság nyugalmát elsődlegesnek tekinti. Oda semmilyen zavaró tevékenység nem telepíthető! – hangsúlyozza a közlemény.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában