Debreceni Egyetem

2023.02.06. 14:44

Ülésezett a fenntartó alapítvány kuratóriuma a Debreceni Egyetemen

Több szak indítását is jóváhagyták.

A Klinikai Központ működési koncepciójáról, szakindításokról, valamint egyes foglalkoztatási szabályok módosításáról is szó volt

Forrás: unideb.hu

A Debreceni Egyetemet fenntartó Gróf Tisza István Debreceni Egyetemért Alapítvány kuratóriuma február 3-án megtartott ülésén egyebek mellett a szakindítással kapcsolatos változásokról is tanácskozott. A témában Szilvássy Zoltán rektor, a kuratórium tagja tájékoztatta a testület tagjait – tudatta az unideb.hu hétfői közlésében.

Forrás: unideb.hu

Az alap- és mesterképzési szakok indítási eljárását érintően tavaly év végén több jogszabályi módosítás történt, ezek egyike a szakindítási kérelemhez kötelezően bővítette a csatolandó mellékletek számát, a jövőben a fenntartó támogatására is szükség van. 

Ehhez kapcsolódóan az ülésen a kuratórium jóváhagyta az elmúlt időszak szakindítással kapcsolatos szenátusi határozatait: az edző alapképzési szak, a nemzetközi tanulmányok alapképzési szak, a vállalati interkulturális menedzsment mesterképzési szak indításáról.

Bács Zoltán kancellár, a kuratórium titkára az elmúlt hónapok energiafogyasztásáról tájékoztatta a kuratóriumi tagokat, valamint előterjesztette a Szenátus által már jóváhagyott, nyugdíjas munkavállalókra vonatkozó egyes foglalkoztatási szabályok módosítását, melyeket a testület elfogadott.

A kuratórium kiemelt témaként foglalkozott a PhD- és a megélhetési ösztöndíjakkal, valamint Szabó Zoltán, a DE Klinikai Központ Elnöke a KK jövőbeni működési koncepcióját mutatta be a testület tagjainak.

A testület emellett számos gazdasági, működési és stratégiai kérdésekkel kapcsolatos napirendet tárgyalt, amelyekről döntés is született. Az ülésen részt vett minden kuratóriumi tag, a testület titkára, vagyonellenőre, könyvvizsgálója, felügyelőbizottsági elnöke és felügyelőbizottsági tagja is. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában