Polgármesteri beszámoló

2023.02.07. 15:31

Az új böszörményi körforgalmakról is volt szó a hétfői közmeghallgatáson

Két rendelőt építenek a Középkertben, de a Nyugati Ipari Park második üteme is kiemelt szerepet kap.

Kiss Attila, Hajdúböszörmény polgármestere

Forrás: Napló-archív

Közmeghallgatást tartottak hétfőn a hajdúböszörményi városházán, az eseményről a település Facebook-oldalán jelent meg hosszabb beszámoló.

A városban hagyomány, hogy még a költségvetés elfogadása előtt hasonló közmeghallgatást rendeznek. A mostanin Kiss Attila polgármester tartott prezentációt, többek között olyan adatokkal, hogy

  • a lakosság száma 31 ezer 45 fő;
  • a munkanélküliség 4,11 százalék;
  • és a 2023-as költségvetés főösszege 13 milliárd 137 millió 411 ezer forint.

A polgármester ismertette: a fő célok között szerepel az intézmények és szolgáltatások biztonságos működtetése, energetikai függetlenségük növelése. Ide tartozik a fejlesztések, beruházások menedzselése és a város térségi és gazdasági szerepének erősítése, valamint a település vízrendezése. A kiemelt feladatok között említette egyebek mellett még a volt Hajdúkerületi székház felújítását, a Kálvineum épületének rendbetételét, a Bocskai tér 3. alatti épület mielőbbi befejezését, ipari területek hasznosítását, a strandfürdő és környezetének további fejlesztését és a városfejlesztési feladatok fokozott ellátását. Majd az elkészült beruházásokról, a folyamatban lévő projektekről és a nyertes pályázatokról is szót ejtett.

Nyertes pályázatnak köszönhetően például két háziorvosi rendelő fog épülni a Középkertben, de az is elhangzott, hogy kiemelt szerepet kap a Nyugati Ipari Park második ütemének megvalósítása.

Az állami beruházások tekintetében három projektet sorolt fel a polgármester. Ezek a Külső-Hadházi utca felújítása, két körforgalom kialakítása a 35-ös főút Baltazár Dezső és az Újvárosi utca kereszteződésében.

A tájékoztatót követően a lakosok tehették fel kérdéseiket a büdzsével és egyéb témákkal kapcsolatban. Többek között észrevételek hangzottak el a parkolási lehetőségekkel, a csapadékvíz-elvezetéssel, az illegális hulladéklerakással, közművek kiépítésével és útrekonstrukciókkal kapcsolatban.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában