Párthír

2023.02.08. 15:39

Válaszokat vár a DK Papp Lászlótól az akkugyárral kapcsolatban

Jánki József, a DK debreceni elnöke, önkormányzati képviselő (balról), Varga Zoltán országgyűlési képviselő és Vaszkó Imre önkormányzati képviselő

Forrás: Czinege Melinda

Varga Zoltán országgyűlési képviselő szerdán sajtótájékoztatón úgy fogalmazott: Papp László polgármester az elmúlt hónapokban megdöbbentő módon próbált meg félrevezetni 200 ezer debreceni polgárt és az orbáni akkumulátorgyár-lobbi kiszolgálójává vált. Szavai szerint a polgármester az elmúlt hónapokban legalább négyszer nem mondott igazat a kínai akkumulátorgyár vízfelhasználásának számait nézve, és négyszer le is bukott. – Eljött az idő, hogy szembenézzen az igazsággal, ezért tetemre hívom – fogalmazott az országgyűlési képviselő.
A tájékoztatón elhangzott: a fegyelmi eljárást, melyet a DK kezdeményezett Papp László ellen Debrecen-ellenes tevékenysége miatt adminisztratív okokra hivatkozva elutasították.

A környezetvédelmi eljárásban szereplő adatokat használják

A sajtótájékoztatón elhangzottakkal kapcsolatban a debreceni Fidesz-KDNP frakció közleményben azt írta: a Demokratikus Koalíció képviselőinek támogatásával elfogadott Közgyűlési határozat rendelkezik arról, hogy mennyi az a maximális vízmennyiség, amit a teljes Déli Gazdasági Övezet számára biztosít a város. Úgy fogalmaztak: minden esetben a környezetvédelmi eljárásban szereplő adatokat használjuk, ellenben a baloldal kiszolgálva a megrendelői elvárásokat, már hónapok óta nagyobbnál nagyobb valótlan számokkal dobálózik azért, hogy félelmet keltsen a debreceniekben.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában