Bontás

2023.02.26. 11:30

A földdel teszik egyenlővé a debreceni Barnevál épületeit – fotókkal

Telefonon értük utol Markovics Lászlót, a terület tulajdonosát, aki a Hajdú Online-nak nyilatkozott a bontásrál.

Még egy darabig biztosan zajlik majd a munka az egykori üzem telepén

Forrás: Kiss Annamarie

Több olvasói megkeresés futott be portálunkra azzal a kérdéssel, mi történik Debrecenben, a Diószegi úti egykori Barnevál területén, meddig tart a bontás, és mi épül a helyére. A Barneválból annak idején rengeteg áru került ki, sokszor csak úgy roskadoztak a futószalagok a rájuk rakott baromfihústól. A termelés annyira jól ment, hogy 1981-ben egy új csarnokot is csatasorba kellett állítani – amit a következő hónapokban szintén a földdel tesznek egyenlővé.

Forrás: Czinege Melinda

A helyszínen, a Diószegi úton zajló bontással szemben egy házaspárral beszélgettünk, akik a ködszerű porra panaszkodtak, illetve arra, hogy a három hete dolgozó hangos munkagépek robajait az otthonukban is érezni lehet. 

A feleség elmesélte, hogy akkor „kopogtattak át” az építkezésre, amikor egy nagy puffanásra lettek figyelmesek, melytől még a ház falai is megremegtek. 

A férj elmondta, hogy mindenki megáll, nézelődik, és arra kíváncsi, az egykori ikonikus gyár helyére mi fog épülni; a férfi úgy hallotta, hogy egy lakópark lesz a csarnokok helyén.

Debrecen barnevál bontás zaj haon
Forrás: Kiss Annamarie

Markovics László, a telep tulajdonosa a Haon érdeklődésre elmondta, az 53 ezer négyzetméteres területen az összes csarnokot elbontják. 

A hatóságoktól megkapták az engedélyeket, hisz az épületek között vannak életveszélyesek is. Hozzátette, felbérelt egy céget, mely elvégzi a területen az összes bontási munkálatot, melyet az év végéig, azaz december 31-ig kell kivitelezni.

 

Forrás: Czinege Melinda

Megkérdeztük, mi fog épülni a területen, azt a választ kaptuk, egyelőre nincs letisztázva, mi lesz az üres telek sorsa.

ND

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában