CATL

2023.02.04. 16:46

A viharos szélben is tüntettek a debreceni főtéren

Második hete tüntetnek a Kossuth téren az akkumulátorgyár ellen.

A viharos szélben is tüntettek a debreceni főtéren

Forrás: Czinege Melinda

Tiszta ivóvizet, levegőt, termőföldet és egészséges, élhető jövőt kívánt a Kossuth téren összegyűlt több száz tüntető szombaton délután. A nemzetiszín lobogók lengetésére nem volt gondja a jelenlévőknek, viharos szél fújta messze a raklapokból rögtönzött emelvényen felszólaló hat fő hangját. Elsőként Perge Juliánna állt ki a CATL-akkumulátorgyár ellen és elmondta, hogy a múlt heti hasonló eseményre maga miatt jött. Majd a helyszínen derült ki számára, hogy kisgyermekes édesanyák fogtak össze és fejezték ki nemtetszésüket. Immár miattuk is lényegesnek tartja, hogy hallassa a hangját. – A politikusok egy mezőgazdasági Magyarországból akkumulátor-nagyhatalmat akarnak csinálni, amihez nincsenek meg az alapvető feltételek – fogalmazott. Kérte, hogy jelentkezzenek azok, akik egy esetleges népszavazásban segédkezni tudnak.

Perge Julianna
Forrás: Czinege Melinda

Mondatait többször megerősítő bekiabálások követték. „Élni akarunk” – skandálta többször a tömeg. A mikrofonnál őt követő Göcs Zsigmond többek között azt hangsúlyozta, hogy ez nem helyi, sokkal inkább országos ügy, ahogyan a következményei is az egész hazát érintik majd. Ekkor a harsogásból és magasba emelt feliratos zászlókból fény derült rá, hogy Nyíregyházáról és Püspökladányból is érkeztek személyek. 

Portálunk érdeklődésére Perge Juliánna elmondta, a népszavazás iránti igényt már benyújtották, a döntésre várnak. Addig is a civil szerveződés terve az, hogy minden héten békés tüntetést tartanak a főtéren. 

HaBe

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában