Tapasztalt szakember

2023.01.03. 16:22

Új vezető a debreceni repülőtér élén

Király Tamás célja, hogy az utasforgalom elérje a 2019-es rekordot.

Forrás: debreceni repülőtér

Január 1-től Király Tamás ügyvezető irányítja a Debrecen International Airport Kft-t, miután a cég tulajdonosi köre taggyűlési határozatban jóváhagyta azt.

Király Tamás korábban a légiközlekedési hatóságnál tevékenykedett, majd 2018-tól a repülőteret üzemeltető szervezet igazgatóságának tagjaként látta el feladatait. A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemen szerzett közlekedésmérnöki oklevelet légiközlekedési folyamatok szakirányon, majd később számos szakmai továbbképzésen vett részt, köztük repülésbiztonsági, minőségirányítási, légiközlekedési auditori, repülőtérfejlesztés tervezési és változásmenedzsment területeken – tudatta a debreceni repülőtér keddi közleményében.

A légiközlekedési hatóságnál eltöltött évei alatt tapasztalatot szerzett a különböző típusú, tehát nemzetközi repülőterek (köztük Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér), sport célú és egészségügyi mentőrepüléseket kiszolgáló repülőterek üzemeltetésének szakmai felügyeletében. 2018 októberétől compliance vezetői, majd 2019 januárjától repülésbiztonsági és compliance igazgatói, illetve ügyvezető helyettesi feladatokat látott el a Debrecen Nemzetközi Repülőtéren, amely feladatok 2021 januárjától minőségirányítási vezetői feladatokkal egészültek ki. Ezen pozíciók betöltése során feladatkörébe tartozott a repülőtér-üzemeltető jogszabályoknak való megfelelés nyomon követése, az üzemelés biztonságának biztosítása és irányítása, az ügyfelközpontúság elősegítése, továbbá beruházások, fejlesztési projektek támogatása, menedzselése.

Az új pozíció betöltésével Tamás célja, hogy a Debrecen Nemzetközi Repülőtér utasforgalma a 2019. évben látott rekordot ismét elérje, és a tervezett fejlesztések által akár annak többszörösét is képes legyen kezelni a jövőben a repülőteret üzemeltető tulajdonosi kör iránymutatásainak mentén.

Célja továbbá, hogy a repülőtér-üzemeltető gazdasági helyzetét stabilabbá tegye a légiközlekedési iparág újabb üzletágainak kiaknázásával, valamint újabb úti célok elérhetővé tételével növelje Debrecen város és a régió gazdasági, turisztikai erejét.

Vajda János (korábbi ügyvezető) vezetésének kezdetén egy intenzív repülőtér fejlesztési program vette kezdetét, melynek köszönhetően számos első sorban infrastruktúrát érintő átalakítást hajtottak végre a repülőtéren annak érdekében, hogy az utasok számára színvonalasabb és komfortosabb körülményeket teremtsenek. Vezetése alatt érte el a légikikötő valaha volt legnagyobb utasforgalmát 2019. év végén, meghaladva a 600 ezer főt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában