Útfejlesztés

2023.01.18. 10:23

Nem nagyon kell kerülgetnünk idén az útépítőket

A vármegye mellékútjainak fejlesztése tekintetében a 2024-es esztendő ígérkezik aktívabbnak.

Forrás: Illusztráció: MW-archív

Több mint hétmilliárd forint hazai és uniós forrást fordít Hajdú-Bihar Vármegye mellékúthálózatának korszerűsítésére a Magyar Közút Nonprofit Zrt. A társaság kommunikációs osztályát megkeresve megtudtuk: az idei év inkább az előkészítésekről fog szólni, mindössze két helyen várható majd nagyobb beavatkozás, míg további nyolc útszakaszon 2024-ben kezdik a munkát.  

– A 4808-as Debrecen – Létavértes összekötő út közel 9 kilométeres szakasza, Debrecen és Hosszúpályi között várhatóan 2023-ban megújul. A kivitelező kiválasztására a közbeszerzési eljárás folyamatban van. A 4809-es Sáránd – Létavértes összekötő út 5,2 kilométeres, Sáránd átkelési szakaszának felújítása is előkészítés alatt van a Magyar Falu Program keretében, a felújítási tervek elkészültek, a kivitelezés a források biztosítását követően indulhat el – tájékoztatott válaszában Pécsi Norbert Sándor, a Közút kommunikációs osztályának vezetője. Ezek értéke meghaladja az egymilliárd forintot.  

További nyolc, összesen több mint 41 kilométernyi mellékút van jelenleg tervezés alatt, melyekre mintegy 6 millió forint uniós forrást fordíthat majd Közút. Ezek között szerepel a Hajdúhadházat Hajdúsámsonnal összekötő 4902-es út 8,8 kilométeres, a Hajdúszoboszlót Hajdúszováttal összekötő 4804-es út 1,9 kilométeres, a Berettyóújfalu és Pocsaj közötti 4812-es út 8,1 kilométeres; továbbá a Debrecen Bihartorda közötti 4805-ös út 4,3 kilométeres, a Hajdúböszörményt Hajdúhadházzal összekötő 3507-es út 8,3 kilométeres; valamint a Hajdúszovát és Derecske közötti 4816-os 2,3 kilométeres, a Debrecen és Biharkereszt közötti 4808-as Hosszúpályinál lévő 2,7 kilométeres szakasza és a Hajdúnánási körgyűrű mintegy 4 és fél kilométeren. 

BS 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában