Köztisztaság

2023.01.31. 08:05

Néhányan szemétlerakónak nézik az Árpád teret

Terven felül is rendre takarítani kell a területet.

Olvasónk szerint többen a környékről odahordják a szemetüket

Forrás: KISS ANNAMARIE

Nagyon szemetes az Árpád térnél lévő park, többen a környékről odahordják a hulladékot – panaszolta egy olvasónk. Azt is hozzátette, hogy ezt többször jelezték már az önkormányzat felé. A polgármesteri hivataltól érdeklődtünk, milyen gyakran takarítják a területet, illetve van-e terv a probléma megoldására – természetesen az igazi megoldás az lenne, ha senki sem szemetelne a közterületre.

„Az olvasó által megfogalmazott problémára folyamatosan keresi a megoldást Debrecen önkormányzata, hiszen minden debreceni polgár és a városba érkező vendég jogos elvárása, hogy rendezett, tiszta környezet vegye körül. A város közterületeinek ápolása parkfenntartási és köztisztasági vállalkozási szerződés keretében valósul meg. Az önkormányzat az Árpád téren – ütemterv szerint – hetente kétszer végeztet takarítást és fertőtlenítést, emellett elegendő számú és űrtartalmú szeméttároló edény van kihelyezve a területen. Ha szükséges, a feladatellátó a szerződés műszaki tartalmán felül is dolgozik azon, hogy a szemét ne halmozódjon fel a téren, illegális hulladék elhelyezése esetén pedig ütemterven túl, soron kívüli takarítás is elvégzésre kerül.

A tapasztalatok szerint az Árpád téren több hajlék nélküli polgár tartózkodik életvitelszerűen, ez jelentősen megnehezíti a terület folyamatos tisztán tartását, a probléma teljes mértékű, végleges orvoslását. Debrecen önkormányzata számos civil szervezettel együttműködve igyekszik segíteni a fedél nélkül élőknek helyzetük javításán” – áll a polgármesteri hivatal válaszában.

HBN

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában