Újévi koncert

2023.01.07. 19:13

László Attila koncertjével köszöntötték az újévet Vámospércsen

Az újévi koncert előtt értékelte az elmúlt esztendőt Ménes Andrea polgármester.

László Attila adott koncertet Vámospércsen

Forrás: Molnár Péter

A Csillag születik harmadik évada győztesének, László Attilának koncertjével köszöntötték az újévet Vámospércsen. A fiatal kézdivásárhelyi tehetséget telt ház fogadta a helyi művelődési központban idei első fellépésén. A vendégeket Ménes Andrea polgármester köszöntötte.

– Január nem csak egy naptári hónap, a legtöbbünk számára egy új kezdetet is jelent. Amikor beköszönt az új esztendő, persze még nem tudhatjuk, milyen lesz majd az új év. Csak kívánjuk, hogy hozzon békességet, boldogságot, boldogulást és egészséget – kezdte beszédét a városvezető. Mint fogalmazott, a koronavírus-járvány teljes mértékben felforgatta az emberek életét, de mindezek ellenére az előző esztendő az együttműködést elősegítő nyugalom és békesség jegyében telt a hivatal munkájában, a város közéletében és mindennapjaiban.

Mára valóban erős közösséggé váltunk, ami az összefogás eredménye. Azé az összefogásé, amely munkánkat más területeken is jellemzi – emelte ki.

A 2022-es évről felidézte: átadták a város megújult művelődési házát és könyvtárát, amelyben megélhették a lakosok a közös ünneplés, emlékezés, szórakozás és ismeretszerzés számtalan alkalmát. Sikeres pályázatoknak köszönhetően több nagy volumenű, ingyenes rendezvényt tartottak. – Az átadó ünnepség előestéjén viszont bombák robbanása rázta meg a szomszédos országot. Kitört a háború. Ebben a nehéz helyzetben országunk legnagyobb humanitárius segítségnyújtását hajtotta végre, és bajba jutott emberek százezreinek nyújtott baráti jobbot. Ez is a 2022-es év krónikájához tartozik, mint ahogyan a kibontakozó élelmiszer- és energiaválság, valamint a magas infláció is. Ebben a helyzetben kérek minden vámospércsit, hogy még jobban, empatikusabban viszonyuljon embertársához – hangsúlyozta.  

Ménes Andrea polgármester
Forrás: Molnár Péter

Az energiakrízis kapcsán kiemelte: a szolgáltatókkal kötött hosszútávú megállapodásoknak, az előrelátó gazdálkodásnak köszönhetően nem szembesült az önkormányzat drasztikus kiadásokkal. Nem kellett közintézményeket bezárni, lekapcsolni a közvilágítást, dolgozókat elbocsátani. – Természetesen több racionális intézkedést be kellett vezetnünk. Hőmérsékleti plafont határoztunk meg és ledes világítást vezettünk be mindenhol. A csoportjaink, klubjaink számára a könyvtárban biztosítottunk fűtött helyet – emelte ki. 

Hozzátette: évvégére a rendőrőrs új épületének kálváriája is véget ért: a képviselő-testület arról határozott, hogy a Nagy utca 4. szám alatti régi iskola felújított termeit ajánlják fel a rendőrség számára.

 Idén leaszfaltozzák az Orgona utcát, felújítják az Arany János és a Rákóczi utcákat. Jelentős pályázati forrásokból újul meg és bővül a tájház, valamint elkezdődik a Marinka Jóléti Park fejlesztésének második üteme. 

BS

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában