Debreceni Egyetem

2023.01.31. 13:38

A Debreceni Egyetem tulajdonába került a Tüzér utcai irodakomplexum

A jövőben Forest Center néven működő épületben a térítéses betegellátás is helyet kap majd.

A komplexum átmenetileg otthonául szolgálhat majd felújítás alá kerülő egyetemi egységeknek is

Forrás: unideb.hu

A január 30-ai átadás-átvétel nyomán immár a Debreceni Egyetem (DE) tulajdonában van a 32 ezer négyzetméteres Tüzér utcai ingatlan. A jövőben Forest Center néven működő komplexumban a bérlő piaci vállalatok mellett az egyetem saját tevékenysége és a térítéses betegellátás kap helyet a tervek szerint – tudatta keddi közlésében az unideb.hu.

A DE 2021 augusztusi intézményi modellváltásához kapcsolódóan került a létesítmény birtokába a jelenleg még Forest Offices-ként ismert intézmény, mely az adásvétel után az átalakuló portfólióhoz igazodva Forest Center néven működik tovább.

– A birtokbavételi dokumentumok hétfői aláírásával, és a műszaki átadás-átvétellel egy közel kétéves folyamat ért véget – mondta el Bács Zoltán. A DE kancellárja hozzátette, az első új bérlő tavasszal érkezik az épületbe, mely átmenetileg otthonául szolgálhat majd felújítás alá kerülő egyetemi egységeknek is a következő hónapokban.

Forrás: unideb.hu

Az orvosi és gyógyászati szolgáltatásról szólva a kancellár kifejtette, hogy az egészségügyi menedzsmentnél folyamatban van a tervezés, amely során meghatározzák, hogy mely szakmák működhetnek majd az épületben. A DE tulajdonába kerülő ingatlannal kapcsolatos üzemeltetési, létesítményfenntartási-, kezelési feladatok hatékony ellátása érdekében önálló ingatlankezelést végző gazdasági társaságot is létrehozott az intézmény. 

Forrás: unideb.hu

Az UD Forest Center Kft. tevékenységéhez tartozik a létesítmény teljeskörű működtetési és üzemeltetési feladatainak végzése, az egyetem által nem használt, szabad kapacitások hasznosításának koordinálása, valamint a már meglévő, és a jövőben megkötendő bérleti szerződésekhez kapcsolódó bérbeadói feladatok ellátása.


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában