Véradás

2023.01.31. 16:22

Folytatódik és kibővül a Civil véradássorozat Hajdú-Biharban

A farsang heteiben is várják a véradókat.

Több településen és Debrecen különböző városrészeiben várják a véradókat februárban.

Forrás: Magyar Vöröskereszt

Februárban 25 véradáson várják a véradókat a települések vagy debreceni városrészek jól megközelíthető központjaiban a vöröskeresztesek Hajdú-Bihar vármegyében. Hajdúböszörményben a véradás napján, február 11-én tartják a főtéren a Hajdúsági disznótort, amelyre minden donor belépőjegyet kap – tudatta hétfői közlésében a Magyar Vöröskereszt.

Minden véradás lehetőség a cselekvésre azoknak, akik segíteni szeretnének beteg, bajba jutott társaikon, és átérzik a hazai vérkészlet szinten tartásának felelősségét. A véradás ráadásul biztonságos, és a donor egészségét is szolgálja. Több, sokszoros véradó elmondta, megnyugtató érzés, hogy rendszeresen ellenőrzik egészségi állapotukat, hiszen a levett vér egy sor – egyéb körülmények között költséges – vizsgálaton esik át.

Tisztelet minden véradónak

– Ragadjuk meg a lehetőséget februárban, a farsang heteiben is! Aki teheti, jöjjön el vért adni a településére, városrészébe kiköltöző véradásra – így emlékeztetik februárban a Magyar Vöröskereszt Hajdú-Bihar Vármegyei Szervezetének önkéntesei és munkatársai azokat a donorokat, akiknek időszerű, hogy újra vért adjanak, és mindazokat, akik eddig még nem adtak vért, de megtehetik (mert 18-65 év közöttiek, súlyuk eléri az 50 kilogrammot, s egészségesnek érzik magukat).

Ötöt egy csapásra: Civil véradássorozat

Folytatódik és kibővül a Civil véradássorozat, amelyet a Hajdú-Bihar Megyei Civil Szolgáltató Központ és a vármegyei vöröskereszt szervez az év 8. hetében Ebesen, Polgáron, Debrecenben, Püspökladányban és Hajdúböszörményben. Az akcióban mindenütt érdekességek, meglepetések várják a véradókat. Debrecenben február 22-én a Görögkatolikus Turisztikai Látogatóközpont fogadja be az eseményt 13 és 17 óra között. Akinek a délelőtt alkalmasabb, ugyanezen a napon a Lion Office Symphonia Éttermében adhat vért.

Ahol tehetik, nemcsak szóban, hanem apró ajándékokkal, köszönőkártyákkal is emlékeztetik a donorokat, hogy minden véradó tiszteletet érdemel.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában