Helyi közélet

2023.01.28. 13:54

Sétával tiltakoztak a debreceni akkumulátorgyár ellen

Nagy tömeg gyűlt össze a debreceni Kossuth téren a CATL-gyár elleni tüntetésen.

Mikepércs főteréről indultak, és Debrecen főterére érkeztek az akkumulátorgyár ellen tiltakozó civilek

Forrás: Molnár Péter

Sétával demonstráltak a civilek szombaton a debreceni CATL-gyár ellen: Mikepércs főteréről indultak a tiltakozók a reggeli órákban, akik végül dél körül érkeztek Debrecenbe, a Kossuth térre. A megmozdulással többek közt azt kívánják jelezni a hatóságok és a döntéshozók felé, hogy itt nem egy gyár felépítéséről, hanem Debrecen és a környező települések lakóinak egészségéről, jövőjéről és életéről hoznak döntést február 13-án.

– Kizárólagos célom az, hogy kiálljak a családomért, másokért és a környezetemért – fogalmazott Gyöngy-Tóth Enikő szervező. A beszédében leszögezte: a megmozdulást aggódó helybéli anyukák egy csoportja szervezte, akiket a családjukon és a férjeiken kívül semmilyen politikai párt vagy más szervezet nem támogat. Civil kezdeményezés, aminek az egyik fő célja: a helybélieknek lehetőségük adódjon arra, hogy megmutassák békés arcukat.

HBN

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában