Visszatekintő

2023.01.17. 10:40

Hamar beköszöntött a jó idő - visszatekintettünk, tavaly mivel telt a második negyedév

Izgalmasra sikeredett 2022 második negyedéve: színes programok, történelmi pillanatok.

Elérkezett a csobbanás ideje, sokan kihasználták a jó időt

Forrás: Molnár Péter

A 2022-es év második negyedévében izgalmakból és ünnepekből sem volt hiány. Szinte percről percre élesebb kontúrt öltött az április 3-án tartott választások végleges eredménye, közben a debreceni Fidesz-székházban egy emberként figyelték a kivetítőn feltüntetett adatokat: több választókerületben magabiztos győzelem született a vármegyében. Nem sokkal a választásokat követően kitüntető címeket adtak át április 11-én, a Debrecen Város Napja alkalmából rendezett ünnepi közgyűlésen.

Ahogyan az időjárás egyre kedvezőbbre fordult, úgy az emberek is jobb kedvre derültek, amit a húsvéti locsolkodás csak megfűszerezett: szódavízzel áztatták a fonott hajúakat Hajdúböszörményben. Április végén Debrecenben is elstartolt a Bartók Tavasz-sorozat, ami egészen május 5-éig szórakoztatta a művészetkedvelőket. Május elején eseménysorozattal emlékeztek meg a tüzes mesterségek védőszentjéről a cívisvárosban. A hónap harmadik hetében tűz keletkezett a Debrecen-Bánkon található műanyaggyártó üzem raktárépületében, amit hat órán keresztül oltottak a katasztrófavédelem munkatársai. A kellemes nyári időjárásra nem kellett júniusig várniuk a strandolás szerelmeseinek, már májusban nagyokat csobbanhattak a vármegyei fürdőhelyeken.

Országunk gazdasága, valamint a világ autóiparának szempontjából is történelmi pillanatnak számított, amikor június 1-jén letették a debreceni BMW-gyár alapkövét. A nyári hónapban az Észak-Alföld feltárult a kerékpárosok előtt: elkészült a nagyhegyesi kerékpárút. Nemcsak a rock n’ roll dübörgött a hónap, hanem több száz motorkerékpár is a végén Balmazújváros utcáin. Visszakerült eredeti helyére Petőfi Sándor szobra június végén a Petőfi téren. A négyszáz kilogramm súlyú alkotást két robusztus, speciális ragasztóval összefogatott gránittömb tartja. 

NE

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában