Otthonkeresőknek segít Debrecen

2023.01.13. 11:39

Februárban indul az önkormányzat bérlakásainak pályáztatása

Ezt az oldalt érdemes figyelni a debreceni otthonkeresőknek.

Forrás: Molnár Péter

Kilencvenegy bérlakásra pályázhatnak február elsejétől az otthonkereső debreceniek – jelentette be Papp Viktor pénteken a Csapó utcai panelházak előtt tartott tájékoztatóján. A Fidesz-KDNP frakcióvezetője elmondta, erről a Tulajdonosi bizottság a soron következő ülésén dönt. Az ingatlanok között ötvenkettő szociálisan támogatott, míg harminckilencet támogatás nélkül bocsátanak az otthonkeresők rendelkezésére. A politikus hangsúlyozta, az önkormányzat által nyújtott lakhatás biztonságot jelent, az alacsonyabb bérleti díjakkal a rászorultabbakat segítik, ám a szociális támogatás nélküli ingatlanokért kért összeg is jóval alulmarad a város albérleti piacán hirdetetteknél.

A lakások elsősorban panel és társasházi épületekben találhatók, húsz és nyolcvanhét négyzetméter közötti alapterületűek és jórészt összkomfortosak. Elhangzott, a tapasztalatok szerint a másfél szobásak a legkeresettebbek.

A sajtóeseményen felhívták a figyelmet arra, hogy a Cívis Ház Zrt. bonyolítja le a február elsején induló pályáztatást. Az érdeklődőknek hatvan napja lesz a jelentkezésre és a lakások megnézésére. A cég honlapján minden lényeges információ – feltételek, dokumentumok, határidők – megtalálható, ahogyan az elérhető lakások fotói és alaprajzai is.

Forrás: Molnár Péter

Arról, hogy ki és milyen mértékben jogosult a szociális lakbértámogatásra, mekkora a vállalható önrész maximuma és a vállalható legmagasabb lakbér összege, az Egészségügyi és Szociális Bizottság dönt majd az említett 52 ingatlan leendő lakosa esetén. E határozatot kötelesek csatolni a jelentkezéshez az otthonkeresőknek, ezért fontos, hogy a pályázati felhívás megjelenését követőn mihamarabb felkeressék az önkormányzat Szociális Osztályát az ügyintézés elindítása érdekében. Mindezekről a bizottság elnöke, dr. Kiss Sándor beszélt. Zárásként elmondta, hogy Debrecen gondoskodó városként a fentieken túl harminc kis alapterületű lakást tart fenn a krízishelyzetbe kerülők azonnali megsegítésére a hasznosítható 219 üres lakásból. A többit pedig áthelyezésre, városi érdekű elhelyezésre, életveszélyes állapotba kerülő ingatlanból való kimenekítésre vagy átmeneti segítségnyújtásra szánja. 

HaBe

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában