Akkumulátorgyár

2023.01.31. 14:53

Debreceni Fidesz: az LMP teljes amnéziában szenved

Forrás: Shutterstock

„A debreceni önkormányzat párbeszéd helyett manipulálni próbál az akkugyár mellett” – írta a Haonhoz eljuttatott keddi közleményében Jármi Péter, az LMP vármegyei elnöke.

„Debrecen önkormányzata postaládákba bedobott szórólappal kampányol a tervezett akkumulátorgyár mellett. Az LMP – Magyarország Zöld Pártja szerint Papp László polgármesternek nem valótlanságok állításával kellene manipulálnia a debreceni embereket, hanem egy ilyen súlyú beruházás előtt meg kellett volna kérdeznie őket, akarnak-e súlyosan környezetkárosító üzemet a szomszédságukban. Ez nem történt meg, sőt Papp László polgármester az első közmeghallgatáson elmondta, hogy a debreceni emberek akarata ellenére is meg fogja építtetni az akkumulátorgyárat. Az LMP-nek határozottan ellenkező véleménye van a demokráciáról és a társadalmi egyeztetésről” – olvasható a közleményben, amely szerint „nehéz mit kezdeni az önkormányzat szórólapjával, mely tele van csúsztatásokkal.”

Fidesz: az LMP úgy táncol, ahonnan a dollár érkezik

A debreceni Fidesz-KDNP-frakció az alábbi közleményt juttatta el portálunkhoz az LMP közleményével kapcsolatban.

„Az LMP teljes amnéziában szenved. 2019-ben még azt állították, hogy Magyarország nem maradhat ki az elektromos autó forradalomból, ma pedig már egyenesen ellenzik azt.

Az LMP annak megfelelően táncol, ahonnan a dollár érkezik. Egyértelmű, hogy most az az érdekük, hogy Debrecen legnagyobb munkahelyteremtő beruházása ne valósuljon meg, a város ellen dolgoznak teljes mértékben kiszolgálva a megbízóikat.

Kijelenthetjük, hogy az LMP, »Magyarország zöld pártja« ellentmondva az európai zöldpártokkal, nem támogatja az EU által elfogadott akkumulátor technológiát is magába foglaló zöld átállást, az európai zéró emmisszió megvalósítását.”

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában