Egyetemi rangsor

2023.01.30. 11:39

A világelitben a Debreceni Egyetem természettudományi képzése

Több mint 50 helyet javított az intézmény.

A legjobbak közt van a Debreceni Egyetem

Forrás: Napló-Archív

A 89. helyet szerezte meg a Debreceni Egyetem (DE) a Round University Ranking tematikus rangsorában (természettudományok). Ezzel az eredménnyel a gyémánt ligában szereplő DE egyetlen magyar felsőoktatási intézményként a legjobb 100 között kapott helyet a nemzetközi rangsorkészítő 2022-es szakrangsorain – tudatta az unideb.

A Debreceni Egyetem az előző, 2021-es rangsorhoz képest több mint 50 helyet javított és a 89. helyen végzett a több mint ezer felsőoktatási intézmény teljesítményét összehasonlító rangsorban. Az évek óta tartó folyamatos előrelépés újabb mérföldköveként az intézmény 89. pozíciójával a világelitnek számító Diamond League-be, azaz gyémánt ligába került a természettudományos szakrangsorban.

A Round University Ranking készítői valamennyi egyetemet 20 mutató és az egyetemi tevékenység négy kulcsterülete alapján (oktatás, kutatás, nemzetközi mutatók, pénzügyi fenntarthatóság) értékelik.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában