Ennyi volt

2022.12.07. 10:10

Végleg felszámolták a balmazújvárosi állatmenhelyet

Nem oly rég még közel 150 kutyával dübörögtek, így felvetődik a kérdés: vajon velük most mi lesz?

Forrás: Facebook/Buksi Állatvédő Egyesület

Idén december 31-én menhelyünk végleg bezárja kapuit, ez a verdikt végleges és megváltozhatatlan – közölte nyár végén a Buksi Állatvédő Egyesület. Ennek ellenére a napokban nagy felháborodást keltett az a poszt, melyben a már szinte teljesen ledózerolt menhelyet tárták a nagy nyilvánosság elé. A találgatás egyből megkezdődött: hova kerülnek az állatok?

Ahogyan a Facebook-csoportban olvasható, többen azzal támadták a menhelyet, hogy a városban kóborló kutyákat ők engedték szélnek, ez azonban nem igaz! Az újvárosi menhely leszögezte, az összes kutya sorsa a bekerüléstől kezdve a gazdásodásig nyomon követhető: minden kutya gazdánál, biztonságban van!

Korábban megosztott bejegyzésükben az olvasható, menhelyük egy, a más tulajdonát képező területen épült fel, melyre nem mellékesen 2037-ig kizárólagos használatbavételi szerződésük van. Ennek ellenére érkezett egy megkeresés, melyben 15 napos határidővel felszólították őket a távozásra. A megfelelő jogi lépéseket megtették, igyekeztek a kompromisszumos megoldásra, melyre bőven a kért határidőn túl sem kaptak választ.
A menhely felszámolását, az épületek bontását, nélkülözhetőségük sorrendjében megkezdték. Kiemelték, hogy egy kivételével, (ami egy tető nélküli házikó-torzó volt) minden felépítmény és a közművek is saját, illetve külföldi tőke bevonásával realizálódhattak.

Mi is, mint más megszűnő szervezet, űrt fogunk hagyni az állatvédelemben. Ezt lehet, hogy most még nem látják, de nem kell túl sok idő ahhoz, hogy tudatosuljon – ha eddig még nem –, miszerint minden talpalatnyi hely a mai állatvédelemben aranyat ér – írják.

HBN

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában