Karácsonyi készülődés

2022.12.03. 11:32

Sok szép adventi programon ünnepelhetnek a létavértesiek

Legutóbb Mikulás-parti várta a gyermekeket a helyi művelődési házban, később pedig festménykiállítás és termelői piac is lesz.

Adventi gyertya meggyújtása az Irinyi János iskolában

Forrás: Irinyi-iskola-archív

Adventi áhítattal, a Nagylétai Református Egyház énekkarának templomi műsorával, a Betlehemi életkép megnyitásával kezdődött a programsorozat november 27-én. Ekkor gyújtotta meg az első gyertyát Menyhárt Károly polgármester és Hadházi Tamás református esperes a Szent István díszkútnál lévő adventi koszorún.

December 2-án délután Mikulás-parti várta a gyermekeket a helyi művelődési házban. Az Arany János és az Irinyi János iskolában is volt adventet köszöntő ünnepség és gyertyagyújtás, és természetesen az óvodákban is készülnek a gyerekek a Mikulás látogatására.

December 9-én, pénteken 17 órától Erdei Sándor újságíró nyitja meg a helyi Felnőtt Amatőr Festőkör „Ahogy a nők látják” című csoportos kiállítását a művelődési ház emeleti termében (Rózsa u. 1.). Szombaton a sport kapja a főszerepet a 15. Irinyi teljesítménytúrán

Programokból jövő hétre is jut: december 14-én délelőtt 9 órától 15 óráig kiszállásos véradó napot tartanak a sportcentrumban, ahol irányított véradásra is lesz lehetőség.

Már feldíszítve várják a közelgő karácsonyi ünnepeket a két településrészen, önkéntes adományozásból származó fenyőfák. 

Forrás: Irinyi-iskola-archív

A pénzügyi lehetőségekhez igazodva, jelzés értékű esti díszvilágítást kapott az Árpád téri és Kassai utcai településközpont. December 15-én a létai részen (Árpád tér 8. szám előtt), december 16-án a vértesi részen (Kassai utcai kispiacon) 8 és 14 óra között helyi és vendég kistermelők, kézművesek kínálják portékáikat az adventi vásáron.

Turóczi Barnabás

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában