Jótékonyság

2022.12.01. 12:23

Nagyszabású élelmiszergyűjtésbe kezdett a megyei Vöröskereszt

Forrás: Vöröskereszt-archív

Hétvégén megyei szupermarketekben és egy debreceni nagyáruházban gyűjt a Magyar Vöröskereszt Hajdú-Bihar Megyei Szervezete. „Segítsünk a legnehezebb helyzetben élőknek olyan időkben is, amelyek bennünket is próbára tesznek” – e szavakkal kérik a vásárlókat, hogy lehetőségeik szerint tegyenek egy vagy több tartós élelmiszert a gyűjtőkosarakba.

Mint közleményükben írják, a cél, hogy minél több segítséget tudjon adni advent idején a szervezet 2022-ben, akkor is, ha többen kérnek segítséget irodáiban a megszokottnál. Minél több adomány összegyűlik, annál több mélyszegénységben élő emberen tudnak segíteni. Kérik ezért vásárlókat, hogy lehetőségeik szerint vegyenek egy vagy több termékkel többet, és tegyék a Vöröskereszt gyűjtőkosaraiba. Elsősorban tartós élelmiszerre (konzerv, tartós tej, rizs, tészta), tisztító- és tisztálkodási szerekre van szükség és – a karácsony hangulatát megidézendő – édességekre, szaloncukorra.

Az akció részleteit ide kattintva érhetik el.

Vöröskereszt-irodákban is gyűjtenek

Mint minden évben, a szeretettel fogadják a tartósélelmiszer-felajánlásokat a vöröskeresztesek a megyei szervezet területi irodáiban is ügyfélfogadási időben hétfőtől péntekig 7.30-16.00 és pénteken 7:.30-13.30 között. Az irodák Balmazújvároson (Debreceni u. 12.), Berettyóújfaluban (József Attila u. 35.), Debrecenben (Simonffy utca 44.), Hajdúböszörményben (II. Rákóczi Ferenc u. 22.), Hajdúnánáson (Dorogi u. 5.), Hajdúszoboszlón (Kossuth u. 9. ) és Püspökladányban (Bocskai u. 48.) működnek.

Az adományokból és felajánlásokból a mindennapi megélhetésért küzdő nagycsaládoknak, kisnyugdíjasoknak, egyedülálló, beteg embereknek, krízishelyzetbe kerülőknek karácsonyi segélycsomagokat ad a Vöröskereszt megyei szervezete az ünnep előtt.
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában