Elismerés

2022.12.20. 11:50

Klinikai főorvosi címeket vehettek át kiemelkedő munkájukért

A Debreceni Egyetem Klinikai Központ 91 munkatársának adományoztak klinikai főorvosi címet kiemelkedő szakmai munkájuk és példamutató gyógyító tevékenységük elismeréseként.

Forrás: Czinege Melinda

Az erről szóló dokumentumot a Debreceni Egyetem Főépületének Aulájában adták át kedd délelőtt.
– Őszinte megtiszteltetés és felemelő érzés, hogy a mai napon önök előtt állhatok egy olyan két éve tartó integrációs folyamat végéhez közeledve, amely a Debreceni Egyetem és a Klinikai Központ életében példátlan jelentőséggel bírt, és meghatározza az intézmény jövőbeni működését – fogalmazott Prof. Dr. Szabó Zoltán, a Debreceni Egyetem Klinikai Központjának elnöke. Az egyetem Klinikai Központja a 2021. január 1-jén megkezdett integrációnak köszönhetően az ország egyik legnagyobb egészségügyi szolgáltatójává alakult, mely által a Kenézy Gyula Egyetemi Kórház a Klinikai Központ részévé vált. Az egyesült betegellátó rendszerben közel 6500 dolgozó segíti a betegellátás folyamatát.  

Szabó Zoltán
Forrás: Czinege Melinda

Ez változás komoly kihívást és egyúttal vissza nem térő lehetőséget is jelent számunkra, hiszen utat nyit az oktatás, a kutatás, és a betegellátás hármas egységét magába foglaló egyetemi szerepvállalás mindkét klinikai campuson történő megvalósulásához

 – fejtette ki. A Klinikai Központ elnöke kulcsfontosságú feladatának tartja, hogy olyan előre megtervezett átalakítások valósuljanak meg, melyek lehetővé teszik a folyamatos fejlődést, és az európai élvonalba tartozó, kiemelkedő színvonalú munkát. A minőségi betegellátás azonban nem valósulhatna meg kiemelkedő tudású munkatársak nélkül, akik feladataikat nagy fokú hozzáértéssel és szorgalommal, valamint példás szakmai és emberi hozzáállással végzik. 

Klinikai főorvosi címet azoknak a munkatársaknak adományoznak, akik az intézményben évtizedes erőfeszítéseikkel és példamutató szakmai tevékenységükkel hozzájárultak a Klinikai Központ jó hírének öregbítéséhez.

– Büszkén adjuk át Önöknek ezeket a címeket, hiszen a mai nap történelmi és unikális jelentőségű – hangsúlyozta Prof. Dr. Szilvássy Zoltán, a Debreceni Egyetem rektora. Hozzátette: az ország legnagyobb egységes betegellátó rendszerének megalakulása óta először adományoztak főorvosi címeket.

Panyiczki-Berényi Viktória

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában