Fejlesztés

2022.12.02. 14:23

Friss fotók érkeztek, így néz ki most a szépülő újfalui fürdő

Alakul az új komplexum, egy-két medencét már feltöltve is megnézhetünk.

Forrás: Facebook / Muraközi István

Vitányi István országgyűlési képviselővel és Zámbori Péter ügyvezetővel együtt járta be pénteken a berettyóújfalui fürdőberuházást Muraközi István. A polgármester erről Facebook-oldalán számolt be, néhány friss fotót is csatolva a komplexum mostani állapotáról. Van medence, amit már fel is töltöttek, megérkeztek a beléptetőkapuk, de a szaunában is szét lehet nézni a felvételeken.

Mint ismert, a tavaly januárban elkezdődött fejlesztésben a 2170 négyzetméteres fürdőt 2870 négyzetméteresre bővítik ki. A medencecsarnok épületét felújítják, és fedett gyógyvizes medencével, tanmedencével látják el. Bővítik és korszerűsítik a fejépületet is, ott a földszinten öltözőblokkokat alakítanak ki, a medencecsarnokhoz kapcsolódóan bővítik a wellnessrészleget finn- és infraszauna, gőz- és sókabinegységekkel, merülőmedencékkel, zuhanyzókkal. 

Ugyancsak a földszinten található 25 méter hosszú medence nyugati oldalában egy 75 köbméteres termálvizes medencét alakítanak ki, amit akár 40-50 pihenni vágyó is használhat egy időben, továbbá tanmedencét is építenek.

Az épület teljes emeleti része a gyógyulni vágyókat szolgálja majd: egyebek mellett fizikoterápiás és hidroterápiás, valamint tangentor kezeléseket, lézer-, mágnes-, továbbá balneoterápiát, gyógytornát és gyógymasszázst, szánsavas fürdőkezelést, iszappakolást vehetnek igénybe a vendégek. Ezen felül hatágyas nappali szanatóriumot, illetve egy 65 négyzetméteres tornatermet is kialakítanak az első szinten.

A komplexum bokrétaavatóját idén márciusban tartották. Ahogy akkori cikkünkben írtuk, az elmúlt időszak tapasztalatai szerint nyári hétvégéken 2500 vendég is megfordult a fürdőben, de a remények szerint ez a szám jelentősen megnövekszik a szolgáltatások színvonalának emelkedésével. A strandra nem csak helybeliek, még a szomszédos Romániából is rendszeresen látogatnak kikapcsolódni vágyók. Az elképzelések szerint az újjászülető intézményt évi 25 ezer vendég keresheti majd fel.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában