Érzékenyítés

2022.12.01. 22:00

„Betekintést” kaphattak a vakok világába a nyíracsádi diákok

A Szent Piroska Iskola tanulói nem először vettek részt érzékenyítő napon.

Hajdufiné Imre Éva tanárnő (jobbra) által szervezett érzékenyítő délelőttön a legnehezebb akadályt élvezték a legjobban a gyerekek

Forrás: Kedves Zilahi Enikő

Hajdufiné Imre Éva tanárnő szervezésében és vezetésével december 1-jén délelőtt ismét „betekinthettek” a Szent Piroska Iskolának tanulói és a vállalkozó tanárok a vakok és gyengénlátók életébe. A kendővel eltakart szemű felső tagozatosokat a 8. a osztály tanulói navigálták, vezetgették nagy odafigyeléssel és példaértékű gondoskodással, fegyelemmel. Nem először tartanak hasonló érzékenyítő napot iskolában, de még mindig megdöbbentő a gyerekek számára, mennyire nehéz látás nélkül akár egy pohár vizet tölteni, vagy csupán szaglás útján felismerni egy fűszert, tapintással egy-egy zöldséget, gyümölcsöt. Hogy mennyire nem egyszerű még a természetesnek tűnő járás sem a vakok és gyengénlátók számára, azt ismét előre kiépített pályán próbálhatták ki a gyerekek. A szervezők minden évben egyre jobban bíznak abban, hogy már gyermekként is, de felnőttként mindenképpen segítő érzékenységgel fordulnak majd támogatásra szoruló társaik felé.

Kedves Zilahi Enikő
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában