Debreceni Egyetem

2022.12.02. 16:33

A Klinikán jártak a BMW képviselői, erre voltak kíváncsiak

A BMW Debrecenbe településével az egészségügyi ellátórendszer feladata is megváltozik – mondta Szabó Zoltán, a Klinikai Központ elnöke.

Forrás: unideb.hu

A Debreceni Egyetem Klinikai Központjában jártak szerdán a BMW Group munkatársai, akiket Szabó Zoltán elnök fogadott, számolt be az egyetem hírportálja.

A BMW képviselői az épülő debreceni autógyár dolgozóinak egészségügyi ellátása kapcsán tájékozódtak az intézményben. A vállalat munkatársai megtekintették többek között a 42 ágyas Sürgősségi Klinikát, ahol az intenzív szintű ellátást nyújtó részleg mellett az általános sürgősségi és a járóbetegosztályt is bemutatták. A látogatók megismerhették az alkalmazott triázselveket, amelyek minden, a sürgősségi ellátásba belépő betegre érvényesek.

A BMW Debrecenbe településével az egészségügyi ellátórendszer feladata is megváltozik, a Klinikai Központ betegellátó egységei megkezdték a felkészülést, különös tekintettel a sürgősségi ellátásra.

A látogatáson tájékoztattuk a BMW képviselőit arról is, hogy a Sürgősségi Klinikán háromnyelvű betegirányító rendszer működik, már a bejáratnál magyar, angol, illetve német nyelvű tájékoztatók, feliratok és monitorképek segítik az ellátásra szorulók gyors és hatékony tájékoztatását- emelte ki a látogatás kapcsán Szabó Zoltán, a Klinikai Központ elnöke. 

A BMW munkatársai a helyszínen elmondták: látogatásuk célja az volt, hogy elinduljon egy együttgondolkodás a Klinikai Központ és a cég között arra vonatkozóan, hogy a Debrecenbe érkező magyar és külföldi munkavállalóik egészségügyi ellátásáról hogyan tudnak a legmagasabb színvonalon gondoskodni.

A német autógyártó cég delegációjának tagjai a találkozót sikeresnek értékelték, Szabó Zoltán professzortól minden kérdésükre megnyugtató választ kaptak.  

A német autógyártó cég képviselői a Gasztroenterológiai Klinika endoszkópos laborjának tevékenységébe is bepillantást nyerhettek, a Kenézy Gyula Campuson pedig a traumatológiai ellátásról tájékozódhattak. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában