Hadd töltődjenek a vérkészletek!

2022.11.01. 20:00

Véradáshullám várható Hajdú-Bihar megyében

Az előrejelzések szerint a szokottnál kissé sűrűbb véradáshullám várható Hajdú-Bihar megyében a hónap első felében, amikor összesen tizenhárom nyilvános véradóhelyszínre települnek ki a Vöröskereszt önkéntesei és munkatársai.

Illusztráció

Forrás: MW-archív

Véradáshullám éri Hajdú-Bihar megye keleti, délkeleti részeit november 2. és 15. között – tudatta portálunkkal Piros Éva, a Magyar Vöröskereszt Hajdú-Bihar Megyei Szervezetének kommunikációs referense. 

Az önkéntesek és munkatársak számítanak a donorok aktivitására, hogy a vérkészletek biztonságos szintjét elkerüljék a novemberre jellemző ködfoltok. 

A borúlátókkal ellentétben derűs alkalmakra számítanak a szervezők mindenütt (Csökmőn, Zsákán, Debrecenben két helyszínen, Nádudvaron, Hajdúszováton, Berettyóújfaluban, Álmosdon, Tégláson, Hajdúböszörményben, Hajdúnánáson, Komádiban és Biharkeresztesen). A tizenhárom nyilvános véradást javarészt művelődési házakban tartják meg, november 7-én azonban a debreceni MÁV-állomáson gyülekeznek majd a véradásszervezők.

A donorok a vöröskeresztes önkéntesek, munkatársak sugárzó arcára is számíthatnak, mely a hála lökéshullámaival kísérve a hónap második felében, a magyar véradók napja – november 27. – közeledtével fokozódik. 

– Bízunk benne, hogy akinek egészségi állapota megengedi, és az elmúlt 56 napban nem adott vért, személyi irataival és TAJ-kártyájával eljön a lakóhelye vagy munkahelye közelébe kitelepülő véradásokra, és mosolyogva fogadja véradás-előrejelzésünket – fűzte hozzá Piros Éva.

A novemberi véradások helyszíneit és időpontjait itt tekinthetik meg.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában