Városi közgyűlés

2022.11.16. 17:38

Új vezetőik lehetnek debreceni közművelődési intézményeknek

A Déri Múzeum és a Méliusz Juhász Péter Könyvtár élére kerestetnek szakemberek.

A debreceni Déri Múzeum

Forrás: Napló-archív

Pályázatot írhat ki a debreceni közgyűlés a Déri Múzeum, valamint a Méliusz Juhász Péter Könyvtár intézményvezetői (igazgatói) munkakörének ellátására, mivel dr. Angi János, illetve dr. Kovács Béla Lóránt megbízása 2023. február 28-áig szól. Erről is szavaz a debreceni képviselő testület csütörtökön.

Előbbi poszt feltétele mesterfokozatú végzettség és szakirányú szakképzettség, jogász vagy közgazdász szakképzettség; B2 szintet elérő idegennyelv-ismeret; végzettségének és szakképzettségének vagy az intézmény alaptevékenységének megfelelő jogviszonyban szerzett legalább hároméves szakmai gyakorlat, valamint a megbízás időpontjában igazolható vezetői gyakorlat megléte.

A pályázatok véleményezését végző szakmai bizottság tagja lesz dr. Puskás István alpolgármester; Komolay Szabolcs, a Kulturális és Oktatási Bizottság elnöke, valamint  dr. Csapláros Andrea, a Savaria Múzeum igazgatója a Magyar Vidéki Múzeumok Szövetségének képviseletében, továbbá az intézményben működő szakszervezet egy képviselője is.

A Méliusz Juhász Péter Könyvtár vezetői posztjához feltétel a szakirányú felsőfokú végzettség és szakképzettség; a B2 szintet elérő idegennyelv-ismeret; végzettségének, szakképzettségének vagy az intézmény alaptevékenységének megfelelő jogviszonyban szerzett legalább ötéves szakmai gyakorlat, valamint a megbízás időpontjában igazolható vezetői gyakorlat megléte; továbbá végzettségének és szakképzettségének vagy az intézmény alaptevékenységének megfelelő, kiemelkedő szakmai vagy szakirányú tudományos tevékenység végzése, amelynek igazolása történhet kutatási, publikációs vagy oktatási munkák bemutatásával, továbbá projektben való részvétel igazolásával.

A pályázatokat véleményező szakmai bizottság tagja lesz dr. Puskás István alpolgármester; Komolay Szabolcs, a Kulturális és Oktatási Bizottság elnöke; valamint Rózsa Dávid, az Országos Széchenyi Könyvtár főigazgatója, mint a kulturális szakértői nyilvántartásban szereplő kulturális szakértő, továbbá a Méliusz Juhász Péter Könyvtárban működő üzemi tanács, illetve a Közgyűjteményi és Közművelődési Dolgozók Szakszervezete által delegált egy-egy tag.

Az új vezetői megbízások 2023. március 1-től 2028. február 28-ig terjedő határozott időtartamra szólnak majd.

HBN

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában