Saját forrásból

2022.11.24. 10:20

Rendezett járdákon sétálhatunk a Hortobágy utcán

Debrecen idén mintegy 159 millió forintot fordított gyalogutak felújítására.

Forrás: Kiss Annamarie

Újabb szakaszon fejeződtek be a napokban a Hortobágy utcai járda- és lépcsőfelújítások. Az elmúlt három év során mintegy 5 kilométernyi gyalogutat újítottak fel az érintett utcán és környezetében, erre több mint 66 millió forintot fordított az önkormányzat saját forrásból.  

– A szervezetünkben van egy olyan hormon, úgy nevezik, hogy irizin, ami gyakorlatilag sétával és izommunkával termelődik.  Ennek a hormonnak van a legnagyobb szerepe az agyműködésben, a memória megtartásában. Ezért is fontos minden korosztály számára a mozgás – fogalmazott Papp Csaba, a körzet önkormányzati képviselője a csütörtök délelőtt tartott sajtótájékoztatón. Mint felidézte, 2020-ban 5 millió forintot, 2021-ben 28 millió forintot, 2022-ben pedig 33 és fél millió forintot fordítottak a járdák és lépcsők térkövezésére, rekonstruálására. Az önkormányzat ebben az évben mintegy 159 millió forintból újított gyalogutakat a város különböző részein, összesen 60 helyszínen.

Forrás: Kiss Annamarie

– A másik nagy öröm, hogy nemcsak befejeztük ezt a szakaszt, hanem elkezdtük a Hortobágy utca túloldalán a parkolórész járdáinak a felújítását is, eljutva a hármas számig. Itt is nagyon fontos, hogy biztosítsuk a normális, biztonságos közlekedést. Ezek a szakaszok nagy hangsúllyal bírnak a közlekedésben – mutatott körbe a képviselő. 

Forrás: Kiss Annamarie

Hozzátette: a városrész elmúlt két éve a közlekedésről szólt. Megújult és befejeződött a Kiskörút, megújult a Pesti utca, a Mester utca, és több helyen is kerékpárutakat létesítettek, melyek átvezetése a veszélyesebb szakaszokon is megoldottá vált. 

BS 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában