Közbeszerzés

2022.11.15. 16:44

Megújul a macsi terminál és a Fatér is Debrecenben

Fejlesztik az irodaépületet, valamint a biztonsági rendszereket is.

Forrás: Illusztráció, MW-archív

A Debreceni Észak-Nyugati Gazdasági Övezet kialakításával összefüggő vasúti infrastruktúra-fejlesztések második üteméhez kapcsolódóan hirdettek két közbeszerzési eljárásban eredményt a napokban – tájékoztatott a közbeszerzési értesítő november 15-i száma.

A felhívás első része a többek között a Macs Ipari Park Terminál területén lévő irodaépület belső területeinek és külső területek – parkolók megfigyelésére biztonsági és beléptető rendszerek – fejlesztését foglalja magában. Erre egy budapesti székhelyű vállalkozás adta a legkedvezőbb ajánlatot, amely mintegy nettó 2 milliárd 30 millió forintért végzi el a szükséges munkálatokat. 

A második rész feladata a Debrecen állomás úgynevezett „Külső Fatér” területén egy kisállomás, vágánycsoport létesítése, valamint a 108-as vasútvonal kétvágányú szakaszának folytatása a kezdőpont felé. Ennek része egy körülbelül 93 négyzetméter alapterületű üzemi épület létesítése és a meglévő fűtőházi üzemi gyalogos felüljáró egyes támaszainak áthelyezése, illetve újak építése is. Ennek szintén ugyanaz a budapesti székhelyű cég lesz a kivitelezője, mint a felhívás első részében foglalt feladatokat. Erre nettó 10 milliárd 855 millió forint jelentette a legkedvezőbb ajánlatot.

HBN 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában