A szolgáltatás most is elérhető

2022.11.04. 14:57

Már nem az önkormányzat felel az elektromos töltőpontok üzemeltetéséért Berettyóújfaluban

Továbbra is használhatják az autósok a töltőállomásokat a városban, de fizetniük is kell érte.

Az energiaárak növekedése és a töltőpontok egyre nagyobb kihasználtsága sok millió forintos költséget okozott a töltőpontok üzemeltetésében Berettyóújfalunak

Forrás: Illusztráció, MW-archív

A napokban egy olvasónk kereste meg szerkesztőségünket azzal a kérdéssel, hogy mi a helyzet az elektromos autók üzemeltetésére nyert pályázattal Berettyóújfaluban. Többek között azért fordult hozzánk, mert az eddigi ingyenes szolgáltatásért most már fizetniük kell az elektromos autót használóknak.

A Haon megkérdezte Muraközi Istvánt, a város első emberét a jelzéssel kapcsolatban. A polgármester elmondta, hogy a korábban elnyert támogatási forrást a pályázat szerint fordították a fejlesztés megvalósítására. Berettyóújfaluban két töltőpontot hoztak létre, amik összesen négy autó töltését teszik lehetővé egy időben. Az egyik a piac közelében, míg a másik a városközpont területén kapott helyet. A töltőpontok most is üzemelnek, a pályázat fenntartási időszaka azonban lejárt.

– Addig vállaltuk, hogy az önkormányzat saját maga fizeti a töltőállomások villamosenergia-igényét. Az elmúlt időszakban sajnos óriási mértékben megnövekedtek a villamosenergia-árak, emiatt, a képviselő-testület döntése értelmében, ez év november 1-től a töltőpontok üzemeltetését átadtuk egy külső cégnek, amely továbbra is biztosítja Berettyóújfaluban az elektromos autók töltését, de már díjfizetés ellenében – magyarázta a polgármester.

Elmondta azt is, hogy az energiaárak növekedése, továbbá a töltőpontok egyre nagyobb kihasználtsága miatt igen magas, sok millió forintos költséget jelentett a töltőpontok üzemeltetése a városnak. Mint ahogyan arról korábban portálunk is beszámolt, a jelenlegi válsághelyzetben takarékossági intézkedéseket kényszerült meghozni a város vezetése a túlélés érdekében. Muraközi István úgy fogalmazott: a töltőpontok üzemetetésének átadása is része volt a takarékossági lépéseknek.

BBI

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában