Járműnap

2022.11.16. 13:29

Karrier karnyújtásnyira – diákokat toboroz Debrecenben a BMW

Olyan csillogó jövőképet festenek a diákoknak, mint egy szalonautó.

Forrás: Molnár Péter

Aligha lehet erősebb motivációt találni egy autóipari érdeklődésű általános iskolás diáknak a tanulásra, minthogy testközelből megcsodálhat egy a gyártósorról kigurult, vadiúj, elektromos autót.

A debreceni Kölcsey Központban két ilyen BMW-t vettek körül a tanulók szerdán, a III. Járműipari Nyílt Napon. – A hétezer négyzetméteres képzési központ lesz az első komplex épület, amit a BMW Group Gyár átad debreceni telephelyén, várhatóan jövő szeptemberben. Erről Barabás Botond képzési vezető beszélt a megnyitón. Elhangzott, négy területen, évente száz tanulót fogadnak duális képzésben, melynek végén álláslehetőséget kapnak a fiatalok.

Mindehhez a mostani nyolcadikosoknak a Debreceni Szakképzési Centrum Brassai Sámuel Műszaki Technikumában vagy a Mechwart András Gépipari és Informatikai Technikumában kell megkezdeni a középiskolás éveket.

A pályaválasztási információs nap nyitányán Papp László polgármester hangsúlyozta, büszke arra, hogy a BMW Debrecenben építi fel új üzemét, ezzel a város az elektromobilitás egyik európai központjává válhat. A cég a saját gyártási technológiájának a legmodernebb elemeit hozza létre itt, amelyet az autóipar ma még nem is ismer. Ez nagy lehetőség és feladat a város, illetve a leendő dolgozók számára.

Az eseményen szólt dr. Pósán László, az Országgyűlés Kulturális Bizottságának elnöke és Szilágyi Sándor, a Debreceni Szakképzési Centrum főigazgatója is. A rendezvényen a jelenlévők több standnál ismerkedhettek meg a különböző szakokkal és a gyakorlati lehetőségekkel.

HaBe

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában