Összefogás

2022.11.22. 12:42

Kárpátaljai gyermekeknek gyűjtenek a civilek Debrecenben

Országos civil összefogás indult annak érdekében, hogy a háborús helyzetben az óvodás gyermekek és szüleik mindennapjait egy kicsit könnyebbé tegyék.

Forrás: Panyiczki-Berényi Viktória

A Miniszterelnökség, a Katolikus Karitász és a Hajdú-Bihar Megyei Civil Közösségi Szolgáltató Központ közös együttműködésben adománygyűjtést szervez a Kárpátalján található Huszti Magyar Óvoda részére. Serfőzőné Bencsik Margit, a központ irodavezetője elmondta, hogy a támogatni kívánt óvoda légiriadók esetén átmeneti szálláshellyé alakul át. A termekben olyan ágyak vannak elhelyezve, amelyeken felnőttek és gyermekek egyaránt meg tudnak húzódni. Az óvodásoknak elsősorban tisztító- és tisztálkodási szerekre, valamint papír-írószerre van szükségük. Tartós élelmiszereket azonban nem tudnak fogadni, mert azokat határon nem lehet átvinni. 

– Ha valaki olyan mennyiségű adományt szeretne felajánlani, amelyet nem tud behozni az irodába, természetesen érte is megyünk – hívta fel a figyelmet. Az adományokat november 30-ig, hétköznapokon 8 és 18 óra között adhatják le a Hajdú-Bihar Megyei Civil Közösségi Szolgáltató Központ (Civilek a Fiatalokért Egyesület) irodájában Debrecenben, a Piac utca 69. fszt. 2/a szám alatt.

Panyiczki-Berényi Viktória

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában