Advent

2022.11.28. 09:11

Hajdúszoboszlón is fellobbant a hit lángja

Czeglédi Gyula polgármester köszöntötte a helyieket.

Forrás: Czeglédi Gyula Facebook-oldala

Advent első vasárnapján délután 4 órakor Hajdúszoboszlón is felgyúltak az ünnep fényei. A művelődési ház előtti téren szép számú közönség gyűlt össze az adventi első gyertya meggyújtásakor – adta hírül tegnapCzeglédi Gyula polgármester. Ünnepi köszöntőjét Tőkés László püspök gondolataival nyitotta: advent idején az emberek vessék le rossz szokásaikat, legyen úrrá lelkükben a hit, remény, szeretet és örömmel várják Jézus születését!

Szólt a város évi működéséről, a rászorulókat és egyesületeket segítő tevékenységről, valamint a háború elől menekülők befogadásáról.

Befejezésül Tőkés püspök szavait ismét idézte: a külsőségek helyett a lélek ékességére van szükség. Czető Norbert református lelkész felidézte szentföldi látogatását és gondolatait a Születés Templomában. Fekete András görögkatolikus parókus a háború borzalmairól, a békevágyról és a közösségek erejéről beszélt. Végül meggyújtották az adventi gyertyát, és a város karácsonyfáján is kigyúltak a fények.

A városvezető a szabadtéri korcsolyapályánál köszöntötte a sportolni vágyó fiatalokat, ezzel megnyitva az idei évi korcsolyaszezont.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában