Hírességek épülettára

2022.11.02. 15:55

Hajdúdorogi jelkép is helyet kapott Szarvason

A kompozíció a Debreceni Nagytemplom és a Máriapócsi Kegytemplom között csodálható meg az interaktív kiállítótérben.

A város vezetősége szerdán tekintette meg az alkotást, Dalanics Zoltán parókus pedig megszentelte a makettet

Forrás: Horváth Zoltán-Facebook

Az elmúlt napokban elkészült, és bárki számára megtekinthető a Hajdúdorogi Görögkatolikus Székesegyház és az erődfal kicsinyített mása a Mini Magyarország Makettparkban, Szarvason – tájékoztatott közösségi oldalán Horváth Zoltán, Hajdúdorog polgármestere. A város vezetősége szerdán tekintette meg az alkotást, Dalanics Zoltán parókus pedig megszentelte a makettet. Az 1:40 méretarányban készített alkotás a Debreceni Nagytemplom és a Máriapócsi Kegytemplom között kapott helyet az interaktív kiállítótérben.

A templom és az erődfal csodás miniatűr változata
Forrás: Horváth Zoltán-Facebook


– A makettpark sok ezer vendéget vonz évről évre, ahol a történelmi Magyarország területén álló építmények minden apró részletben megegyező kicsinyített másai láthatók. Így az ideérkezők első körben a maketten keresztül, később pedig Hajdúdorogra látogatva is megismerhetik páratlan épített örökségünket, városunkat – hangsúlyozta bejegyzésben a polgármester.

HBN

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában