Honvédelem

2022.11.19. 12:41

Ellenőrcsoport érkezett a debreceni laktanyába

Forrás: Szalka Miklós őrvezető / bocskaidandar.hu

Az Európai Bizalom- és Biztonságerősítő Intézkedéseknek (CSBM), valamint a két ország közötti kétoldalú egyezménynek megfelelően négyfős delegáció érkezett Bosznia-Hercegovinából ellenőrző-értékelő látogatásra az MH 5. Bocskai István Lövészdandár debreceni laktanyájába – közölte a dandár hivatalos honlapja pénteken.

A látogatókat Varga István ezredes, a Bocskai-dandár parancsnokhelyettese fogadta, majd Farkas Tamás alezredes, törzsfőnökhelyettes adott átfogó képet a Magyar Honvédség legnagyobb szárazföldi alakulatának feladatrendszeréről és képességeiről.

A program részeként másik két alakulat, a szintén Debrecenben települt MH 24. Bornemissza Gergely Felderítő Ezred, valamint a Nyíregyházi helyőrségben működő MH 2. vitéz Vattay Antal Területvédelmi Ezred vonatkozásában is kapott tájékoztatót az ellenőrző-értékelő delegáció a katonai szervezeteket képviselő vezetőktől.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában