Konferencia

2022.11.22. 11:37

Egyházi támasszal folytatja a Forrás Egyesület

A Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegye szervezésében mutatkozott be kedden a lelkisegély-központ.

Forrás: Czinege Melinda

A katolikus egyház szerepvállalása a szociális ellátásban címmel nyílt meg kedd reggel az a konferencia, mely a Forrás Lelki Segítők Egyesülete fenntartásában működő szociális alap- és szakellátások működtetését mutatta be. A találkozót az az együttműködési megállapodás hívta éltre, mely júliusban köttetett meg a szervezet és az egyházmegye között.
A szakmai napot Palánki Ferenc megyéspüspök nyitotta meg a debreceni Szent József -iskola dísztermében. A főpásztor először örömét fejezte az egyesület szolgálatának átvétele miatt, majd úgy fogalmazott: az egyház profiljának kell lennie, hogy segítsen a rászorulókon, akik a látókörbe kerülnek. –  A Forrás munkatársai sem jutalomért, hanem szeretettel teszik mindezt, ezen a konferencián pedig az is felszínre kerül, miért dolgoztak, és az egyház hogyan tud segíteni ebben a szolgálatban – összegzett.

Palánki Ferenc megyéspüspök 
Forrás: Czinege Melinda

Széles Diána alpolgármester szerint azzal, hogy az egyház beállt a Forrás Lelki Segítők Egyesülete mögé, Debrecen számára gyümölcsöző kapcsolat született. Kiemelte, hogy a civil szervezeteket is támogatni kell, és bár az önkormányzat a maga erejével sok mindent megold, szükség van az egyházi és a civil szolgálatra. –  Minél több feladatot megosztani egymás között: ez nemcsak a város ügye, hanem nemzetstratégiai kérdés – mutatott rá. Elmondta, hogy Debrecen olyan spirituális központ, ahol minden egyház kiveszi a részét a munkából, és ahol minden problémára megoldást lehet találni. Emlékeztetett arra is, hogy más önkormányzatoknál nincs ilyen szintű együttműködés, ezért a városnak a szociális és egészségügyi ellátásban is régiós szerepe van.

Széles Diána alpolgármester
Forrás: Czinege Melinda

A köszöntők után kezdetét vette az az előadás-sorozat, mely a Forrás Lelki Segítő Központként tovább működő szervezet legfontosabb tevékenységeit mutatja be. 

SZD

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában