Közgyűlés - energiatakarékosság

2022.11.16. 16:45

Az energiatakarékosság ihlette az intézmények költözését

A DEMKI kisebb hellyel is beéri majd a Jerikó utcai épületben.

Kiállítás az Újkerti Közösségi Házban. Minden marad, csak kisebb helyen. Fotó: Napló-Archív

Összébb húzza magát a DEMKI a Jerikó utcai épületben – erről is szavaznak a képviselők a csütörtöki közgyűlésen.

A Jerikó u. 17-21. szám alatti ingatlan használatát érintő előterjesztést Racsmány Gyula, a Vagyonkezelési Osztály vezetője nyújtotta be.

Mint a dokumentumban áll, a debreceni önkormányzat tulajdonában lévő, a Jerikó u. 17-21. szám alatti ingatlan Jerikó utca felőli épületszárnyán többen osztoznak. 
A 14 ezer 900 négyzetméter hasznos alapterületű épületből 8 ezer 347 négyzetméter nagyságú épületrész 2015. július 1. óta a Debreceni Szakképzési Centrum ingyenes vagyonkezelésében van, itt a Beregszászi Pál Technikum működik. Egy 433 négyzetméteres épületrész 2018. január 1. napjától kezdődően a Debreceni Intézményműködtető Központ (DIM) határozatlan időtartamú ingyenes vagyonkezelésben áll. Az épület 1466 négyzetméter nagyságú részét (földszint és két emelet) 2021. január 1. napjától a DEMKI Debreceni Művelődési Központ és Ifjúsági Ház Nonprofit Kft. használja határozatlan időtartamig, kulturális szolgáltatás, közművelődési feladatok ellátására.
Új felmérési tervek készültek, mely alapján a DEMKI hasznosításában lévő épületrész nagysága 1476 négyzetméter.
Az energiamegtakarítási intézkedések érdekében a közgyűlés felkérte a DEMKI ügyvezetőjét, hogy az egyes telephelyeken ideiglenesen szüneteltesse, míg a Piac utca 77. és a Polgár utca 3. szám alatti ingatlanokban véglegesen szüntesse meg a feladatellátást. Az ügyvezető továbbá jelezte, hogy a Jerikó utcai ingatlanban kisebb alapterületen (a földszinti rész és az I. emeleten lévő 72 négyzetméter nagyságú terem használatával) is költséghatékonyan el tudják látni a közfeladataikat. Az ingatlanból a DEMKI hasznosításában lévő terület így lecsökkenne 544 négyzetméterre; az 1476 négyzetméter alapterületű épületrészből kikerülne egy 932 négyzetméternyi rész (mely megfelel az épület I. emeletének a 72 négyzetméter nagyságú terem kivételével, valamint és a II. emeletnek).
A fenti területrészek további hasznosítása tekintetében egyeztetések folytak a DIM-mel és a DSZC-vel egyaránt.
A jelenleg a DIM ingyenes vagyonkezelésében lévő 433 négyzetméter nagyságú épületrész (földszinten pénztár és irattár helyiségei, valamint az I. emeleten 5 helyiség) átkerülne a DSZC ingyenes vagyonkezelésébe, valamint a DIM átköltözne a DEMKI által korábban használt I. emeleti 431 négyzetméter alapterületű területrészre. A DSZC ingyenes vagyonkezelésébe kerülne még a DEMKI által korábban használt 501 négyzetméter alapterületű II. emeleti területrész. SzT

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában