Fejlesztés

2022.11.24. 13:13

Az egyetem egészségügyi applikációja már egészen a rendelő ajtajáig kalauzolja a felhasználót

A mobilos alkalmazás lehetővé teszi az egyetem naprakész egészségügyi információihoz való hozzáférést.

Forrás: Kiss Annamarie

UD Mediversity elnevezésű applikáció a Debreceni Egyetem fejlesztése, melynek célja, hogy a betegek és a hozzátartozók egyszerűen és gyorsan eligazodhassanak a Klinikai Központ szolgáltatásai között. Az applikáció újdonságait bemutató sajtótájékoztatón Prof. Dr. Szabó Zoltán, a Debreceni Egyetem Klinikai Központjának elnöke kiemelte, hogy 2021. januárjában kezdődött el az az integrációs folyamat, amelynek eredményeként a városi ellátórendszert a Klinikai Központ felügyelete alá helyezték. Így jött létre a Nagyerdei illetve a Kenézy Gyula Campus. – Ezzel Magyarország egyik legnagyobb betegellátórendszerévé alakultunk több mint hatezer dolgozóval és közel 2500 betegággyal. Fontos célkitűzésünk a betegellátás minőségének folyamatos javítása mellett a betegutak egyszerűsítése. Számunkra meghatározó a betegek véleménye, hogy részükre a legjobb megoldásokat nyújthassuk, ezért a betegelégedettség érdekében igyekszünk a tájékoztatásukat is a legmagasabb szintre emelni – tette hozzá.

Szabó Zolán és Vincze Szilvia
Forrás: Kiss Annamarie

A mobilalkalmazás elsődleges célja, hogy a páciensek és hozzátartozóik számára közelebb hozzák a Klinikai Központ szolgáltatásait. Dr. Vincze Szilvia, a Debreceni Egyetem Webportál-, Alkalmazásfejlesztés és VIR Központ vezetője elmondta, hogy a legfrissebb adatok alapján 8000 felhasználó töltötte le eddig az alkalmazást, ebből 7500-an használják különböző intenzitással. Az átlagos használati idő tizenkét perc, ezalatt a legtöbbször az orvos-, a szakrendelés- és a helyszínkeresőre, a dokumentumtárra, valamint a vérnyomásnaplóra kattintanak. Az alkalmazásban a sürgősségi betegellátásról vagy az ügyeleti rendről is kapunk adatokat. Az időmenedzsment opció emlékeztető funkcióval bővült, így már biztosan nem felejti el senki, hogy mikor kell megjelennie egy adott szakrendelésen. A fejlesztések között megtalálhatjuk az új 3D navigációt, amely pontos útba igazítást ad: egészen a rendelő ajtajáig kalauzolja a felhasználókat. Ha pedig valaki egy kicsit többet szeretne tudni a Központ életéről, vagy a kutatási eredményekről, akkor a hírek funkció segítségével ebbe is bepillantást nyerhet.

Panyiczki-Berényi Viktória

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában